Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Benedict al XVI-lea împlineşte 87 de ani

 
Benedict al XVI-lea împlineşte 87 de ani
  • 16 Apr 2014
  • 2369
Biserica se strânge cu recunoştinţă în jurul papei emerit Benedict al XVI-lea, care miercuri împlineşte 87 de ani. Născut la 16 aprilie 1927 la Markt am Inn, un sătuc din landul german Bavaria, cardinalul Joseph Alois Ratzinger a fost ales ca succesor al Sfântului Apostol Petru la 19 aprilie 2005, luându-şi numele de Benedict al XVI-lea.

Viaţa sa este povestită, printre altele, într-o notă autobiografică, dar cu diferite ocazii, în timpul pontificatului, Benedict al XVI-lea a amintit clipele tinereţii sale, cu precădere în dialogurile cu copiii.

„Familia noastră, cu puţin înainte de începerea şcolii elementare, se mutase în acest sat dintr-un alt sat, drept care eram într-un fel străini pentru ei, chiar şi dialectul era diferit… Nu eram sfinţi, am avut şi noi certuri, dar cu toate acestea era o frumoasă comuniune, în care deosebirea dintre bogaţi şi săraci, inteligenţi şi mai puţin inteligenţi, nu era importantă. (…) Am găsit capacitatea de a trăi împreună, de a fi prieteni, şi cu toate că din 1937, adică de mai bine de 70 de ani, nu am mai fost în satul acela, am rămas încă prieteni. Aşadar, am învăţat să ne acceptăm unii pe alţii şi să ne ducem povara unii altora. (…) În această atmosferă de încredere, bucurie şi iubire, eram fericiţi. Cred că Paradisul ar trebui să fie ceva asemănător cu ceea am trăit în tinereţea mea. În acest sens, sper să merg ’acasă’ acum, când mă îndrept spre cealaltă parte a lumii”.

După retragerea de la conducerea Bisericii, anunţată la 11 februarie 2013, Benedict al XVI-lea a fost în repetate rânduri destinatarul afecţiunii şi rugăciunii Papei Francisc, încă de la primele cuvinte ale pontificatului său: „Vă mulţumesc pentru primire! Mulţumesc comunităţii diecezei de Roma (…). Mai întâi de toate aş dori să facem o rugăciune pentru episcopul nostru emerit Benedict al XVI-lea. Să ne rugăm cu toţii împreună pentru el, ca Domnul să-l binecuvânteze iar Maica Domnului să-l ocrotească!”.Sursa:ro.radiovaticana.va