Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Blajul din 7 perspective

 
Blajul din 7 perspective
  • 16 Mai 2022
  • 1009

7 reportaje, realizate în 140 de zile înainte de vizita Papei Francisc, prezintă Blajul din 7 perspective

La trei ani după vizita Papei Francisc în România și beatificarea la Blaj, în 2 iunie 2019, a celor șapte episcopi martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Televiziunea Română prezintă o serie de șapte reportaje despre Mica Romă, Blajminute- 7 perspective, realizată de Anca Berlogea-Boariu și care vor fi difuzate între 30 mai-5 iunie la TVR3, după 22:30, și între 2-5 iunie la TVR Internațional, la ora 17:00. Această serie s-a născut minut cu minut, zi după zi, din filme postate zilnic pe Facebook, în perioada 14 ianuarie-2 iunie 2019, prezentând oameni, locuri și întâmplări ale Blajului, din șapte perspective diferite: poveștile de familie, școala, orașul, istoria, oamenii, împrejurimile și, nu în ultimul rând, martorii credinței.

La realizarea filmelor au participat elevi și studenți din Blaj, profesori, artiști, medici, sportivi, preoți, artizani. Cel mai mare merit îl au Daria Gizdavu și Patricia Sas, eleve la Colegiul I.M. Clain în 2019, iar acum absolvente ale Facultății de televiziune și film, UBB, Cluj și Veronica Isailă, masterandă a Facultății de litere din UBB, secția limba latină- engleză. Ele au devenit gazdele și co-realizatoarele mai multor povești de un minut.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu Signis România, Radio Blaj și Arhiepiscopia Majoră de Alba Iulia și Făgăraș.Sursa:bisericaromanaunita.ro