Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte pentru luna iunie 2022

 
Video: Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte pentru luna iunie 2022
  • 11 Iun 2022
  • 285

Importanța și misiunea familiei în viața fiecăruia dintre noi, dar și drept cale personală de sfințenie, sunt în centrul mesajul video prin care papa Francisc însoțește intenția de rugăciune a lunii iunie. Îndreptarea atenției înspre familie nu este întâmplătoare, luna curentă fiind timpul în care se desfășoară, la Roma, a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor.

Mesajul video este realizat de Rețeaua Mondială de Rugăciune a Papei și este transmis de obicei în contextul primei vineri a lunii, dedicată de pietatea creștină cinstirii Inimii Preasfinte a lui Isus.

Papa Francisc: «Familia este locul în care învățăm să trăim împreună, cu cei mai tineri și cu cei mai în vârstă. Stând împreună – tineri, bătrâni, adulți, copii – și rămânând uniți în diferențe, evanghelizăm prin exemplul nostru de viață.

Evident, familia perfectă nu există. Mereu este câte un ”dar...”. Nu-i nimic, nu trebuie să ne fie teamă de greșeli: trebuie să învățăm din ele ca să mergem înainte.

Să nu uităm că Dumnezeu este cu noi: în familie, în cartier, în orașul în care locuim, El este cu noi. Și se ocupă de noi, rămâne cu noi în orice moment în unduirea bărcii agitată de mare: când discutăm, când suferim, când suntem veseli, Domnul e acolo și ne însoțește, ne ajută, ne îndreaptă.

Iubirea în familie este o cale personală de sfințenie pentru fiecare dintre noi. De aceea am ales-o ca temă pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor din această lună.

Să ne rugăm pentru familiile creștine din lumea întreagă, pentru fiecare și pentru toate familiile pentru ca prin gesturi concrete să trăiască gratuitatea iubirii și sfințenia în viața de fiecare zi».Sursa:vaticannews.va.ro