Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc în Canada: programul călătoriei apostolice (24-30 iulie 2022)

 
Papa Francisc în Canada: programul călătoriei apostolice (24-30 iulie 2022)
  • 25 Iun 2022
  • 839

Sala de Presă a Sfântului Scaun a publicat programul detaliat al călătoriei apostolice pe care papa Francisc o efectuează în Canada în perioada 24-30 iulie 2022. Edmonton, Maskwacis, Québec și Iqaluit sunt principalele etape ale călătoriei. Episcopii canadieni îndeamnă la rugăciune pentru sănătatea papei și pentru ca vizita să aducă roade de vindecare și reconciliere, în special pentru foștii elevi ai controversatelor ”Școli Rezidențiale”.

Patru omilii la tot atâtea Sfinte Liturghii, patru discursuri și un salut, dar și o întâlnire privată cu delegația foștilor elevi ai ”Școlilor Rezidențiale” și un pelerinaj la Lacul Sfânta Ana alături de credincioșii populațiilor native marchează călătoria apostolică pe care papa Francisc o efectuează în Canada în perioada 24-30 iulie 2022. Etapele principale se desfășoară la Edmonton, Maskwacis, Québec și Iqaluit.

Asupra programului detaliat al călătoriei, publicat ieri de Sala de Presă a Sfântului Scaun, vom reveni pe larg în emisiunile următoare.

Într-o notă de presă emisă după publicarea programului, episcopii catolici din Canada și-au exprimat satisfacția pentru așteptatul anunț al Sălii de Presă a Sfântului Scaun. Episcopii amintesc, totodată, că este a patra vizită a unui papă în Canada și prima după călătoria Sfântului Ioan Paul al II-lea în 2002, în contextul Zilei Mondiale a Tineretului (Toronto).

Cât privește conținutul apropiatei vizite, nota de presă a episcopatului canadian subliniază că ”se va concentra pe vindecarea și reconcilierea populațiilor indigene”, oferind în același timp păstorului de suflete a 1,2 miliarde de catolici posibilitatea de a întâlni credincioșii din Canada.

De menționat că, în lunile precedente, papa a avut la Roma mai multe întâlniri și colocvii cu populațiile native din Canada, mai precis cu grupurile First Nations, Métis și Inuit. ”Știm că Sfântul Părinte a fost adânc mișcat de întâlnirea cu populațiile indigene la Roma și că speră să poată construi mai departe pe baza importantului dialog care a avut loc”, a spus coordonatorul general al vizitei papale în Canada, arhiepiscopul Richard Smith. ”Ne rugăm”, a mai spus prelatul, ”ca acest pelerinaj să fie un nou pas semnificativ pe lungul drum de vindecare, reconciliere și speranță”.

”La rândul său”, președintele Conferinței episcopale canadiene, mons. Raymond Poisson, a evidențiat eforturile depuse de nenumărate persoane ”care lucrează cu tenacitate la organizarea acestui program foarte încărcat pentru Sfântul Părinte și pentru participanți”. Prelatul îndeamnă, în fine, la rugăciune pentru sănătatea papei Francisc, cerând în același timp harul ca vizita sa pastorală în Canada ”să aducă împăcare și speranță în toți cei care îl vor însoți pe păstorul nostru în această călătorie istorică”.Sursa:vaticannews.va.ro