Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

De Ziua bunicilor, Sfinte Liturghii și vizite la bătrâni, la domiciliu sau în aziluri

 
De Ziua bunicilor, Sfinte Liturghii și vizite la bătrâni, la domiciliu sau în aziluri
  • 16 Iul 2022
  • 806

În întreaga lume, pe 24 iulie, va fi sărbătorită cea de-a doua ediție a Zilei mondiale a bunicilor și a persoanelor vârstnice. Tema propusă spre reflecție în 2022 este: “Ei aduc roade și la bătrânețe”. Duminică, 24 iulie, când papa Francisc își începe călătoria apostolică în Canada, cardinalul De Donatis va prezida Sfânta Liturghie în bazilica vaticană, cu începere de la ora 10.

În Ziua mondială a bunicilor și vârstnicilor, Sfântul Părinte va vizita sanctuarul „Sfânta Ana” și se va întâlni cu tineri și vârstnici la o școală primară din Iqaluit.

Există două modalități de a participa la această zi, sugerate de Departamentul pentru Laici, Familie și Viață: celebrarea unei Sfinte Liturghii sau vizitarea bătrânilor singuri. Departamentul pentru Laici, Familie și Viață a pus la dispoziția diferitelor dieceze din lume o serie de materiale și sugestii pastorale și liturgice, disponibile pe site-ul departamentului. Printre recomandări se numără și aceea de a vizita sau de a însoți persoanele în vârstă care sunt singure. De fapt, Biserica acordă o indulgență plenară pentru acest act celor care îl înfăptuiesc în zilele apropiate de 24 iulie.

În mesajul Sfântului Părinte pentru această zi, în care bătrânii sunt îndemnați să fie „constructori ai revoluției bunătății”, se amintește că vizitarea lor „este o faptă de milostenie în timpul nostru”.

Cardinalul Angelo De Donatis, vicarul Sanctităţii Sale pentru Dieceza de Roma, în scrisoarea trimisă preoților parohi din dieceză și persoanelor vârstnice din Roma, evidențiază că „ar fi frumos să se pregătească un moment simplu și semnificativ pentru persoanele vârstnice”, cum ar fi o Sfântă Liturghie de seară, în aer liber, cu binecuvântarea persoanelor vârstnice și împărțirea cinei. „Cu această ocazie”, scrie prelatul, „vă îndemn să-i vizitați pe bătrâni la domiciliu sau în aziluri”.

Cardinalul Kevin Farrell, prefect al Departamentului pentru Laici, Familie și Viață, a reliefat că, prin Ziua Mondială a Bunicilor și a Persoanelor Vârstnice, papa Francisc „ne îndeamnă să conștientizăm relevanța persoanelor vârstnice în viața societăților și a comunităților noastre, și să nu o facem episodic, ci în mod structural”.

Papa Francisc a stabilit, în 2021, că această zi va fi celebrată în fiecare an în a patra duminică din luna iulie, în apropierea sărbătorii Sfinților Ioachim și Ana, bunicii lui Isus.

Îngrijirea bătrânilor și dialogul lor cu noile generații este o preocupare constantă a pontifului care a dedicat o bună parte din audiențele de miercuri, din anul în curs, catehezelor despre bătrânețe. Mai mult, intenția de rugăciune pe care pontiful o încredințează întregii Biserici prin intermediul Rețelei Mondiale de Rugăciune a Papei în luna iulie este pentru persoanele în vârstă.Sursa:vaticannews.va.ro

Știri din aceeași categorie