Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc va merge, în septembrie, în Kazahstan

 
Papa Francisc va merge, în septembrie, în Kazahstan
  • 01 Aug 2022
  • 131

Acceptând invitația autorităților civile și ecleziale, papa Francisc va efectua anunțata călătorie apostolică în Kazahstan, în zilele de 13-15 septembrie anul curent, vizitând orașul Nur-Sultan cu ocazia celui de-al VII-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale.

Anunțul a fost făcut luni, 1 august a.c., de directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

La Sfântul Părinte, președintele Republicii Fiji

Tot luni, Sfântul Părinte l-a primit în audiență, în Palatul Apostolic din Vatican, pe președintele Republicii Fiji, Ratu Wiliame Maivalili Katonivere care, succesiv, s-a întâlnit cu cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin, și cu arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pentru relațiile cu statele și organizațiile internaționale.

În timpul discuțiilor cordiale de la Secretariatul de Stat, au fost discutate o serie de chestiuni regionale, în special problema urgentă a schimbărilor climatice, dimensiunea sa umanitară și necesitatea unui profund angajament pentru protejarea casei noastre comune.

Au fost remarcate, de asemenea, bunele relații existente între Sfântul Scaun și Fiji și contribuția Bisericii Catolice la viața și dezvoltarea țării – se spune în nota de presă a Sfântului Scaun prilejuită de vizita în Vatican a președintelui Republicii Fiji.

Din agenda lunii august a papei Francisc

Duminică, 28 august a.c., papa Francisc va face o vizită pastorală în orașul italian L’Aquila, unde va fi celebrată o Sfântă Liturghie în fața bazilicii ”Santa Maria di Collemaggio”. Sfântul Părinte se va întâlni cu victimele cutremurului din 2009 și va deschide Poarta Sfântă a jubileului local al ”Marii Iertări” (”Perdonanza”).

Vizita papei Francisc în orașul L’Aquila va avea loc în ziua succesivă consistoriul din 27 august a.c. pentru crearea de noi cardinali și înainte de consultarea generală cu toți cardinalii, convocată de Sfântul Părinte, la Roma, în zilele de 29 și 30 august.

Așadar, anul acesta va fi un sfârșit de august intens pentru agenda pontificală.

Tot în luna august, cu începere de miercuri – 3 august a.c. – vor fi reluate audiențele generale care au fost suspendate – potrivit obiceiului – în luna iulie, destinată perioadei estive de odihnă.

Cu privire la sărbătoarea Marii Iertări Celestiniene, care se celebrează în fiecare an din seara de 28 august până la apusul zilei de 29 august, amintim că această tradiție este legată de alegerea papei Celestin al V-lea, în 1294. Relicvele sfântului papă Celestin al V-lea se venerează în bazilica ”Santa Maria di Collemaggio”.

Amintim totodată că papa Celestin al V-lea a stabilit ca indulgența Marii Iertări din 1294 de la L’Aquila să cuprindă trei elemente esențiale care alcătuiesc și în prezent  structura spirituală fundamentală a jubileului creștin local: trecerea unei Porți Sfinte în spirit de pocăință și reconciliere, spovada sacramentală și primirea Sfintei Împărtășanii.

Sfântul Celestin al V-lea, originar din Isernia, a fost ales papă la 5 iulie 1294. Asemenea sfântului Francisc din Assisi, și Celestin al V-lea a simțit nevoia de a da poporului comoara cea fără de preț a milostivirii și iertării lui Dumnezeu Tatăl, fiind pe deplin convins că  „milostivirea lui Dumnezeu reînnoiește lumea”.

„Milostivirea, indulgența, iertarea datoriilor, nu este doar un aspect devoțional care aparține sferei private, nu este un paliativ spiritual, un fel de ulei care ne-ar ajuta să fim mai blânzi și mai buni. Nu, milostivirea este profeția unei lumi noi, este profeția unei lumi noi în care bunurile pământului și ale muncii sunt distribuite în mod echitabil și nimeni nu duce lipsă de cele necesare, pentru că solidaritatea și împărțirea cu ceilalți sunt consecința concretă a fraternității”. Astfel spunea papa Francisc la 5 iulie 2014, în contextul vizitei pastorale în regiunea italiană Molise, prilejuită de deschiderea Anului Jubiliar Celestinian.

 

 Sursa:vaticannews.va.ro

Știri din aceeași categorie