Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Biserica din Teiuș vizitată de Regele Charles al III-lea și-a sărbătorit hramul

 
Biserica din Teiuș vizitată de Regele Charles al III-lea și-a sărbătorit hramul
  • 21 Noi 2022
  • 182

Biserica greco-catolică cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Teiuș, vizitată în urmă cu cinci ani de Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, și-a sărbătorit hramul, în Duminica a 26-a după Rusalii (a Bogatului căruia i-a rodit țarina), 20 noiembrie 2022. În mijlocul credincioșilor s-a aflat, cu această ocazie, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

A devenit o tradiție preluată de la Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Cardinal Lucian, Arhiepiscop și Mitropolit, ca în preajma hramului acestei bisericuțe, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, credincioșii, dimpreună cu preoții și ierarhul, să sărbătorească acest solemn eveniment.

La ora 11:30, Preasfinția Sa Cristian a celebrat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu un sobor de preoți.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre aflarea acelei comori care să dea sens vieții noastre. Un gând special a fost adresat copiilor aflați în număr mare la biserică, ierarhul arătând faptul că lucrul cel mai important în viață este să te îmbogățești în Dumnezeu, spre deosebire de bogatul care s-a îmbogățit doar pentru sine (cf. Lc.12,21).

 În cadrul Sfintei Liturghii, 14 copii din parohie, pregătiți de părintele paroh Paul Turcu, au primit Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa Cristian le-a înmânat copiilor câte o diplomă, în semn de amintire, și câte un cadou.

Au fost înmânate, de asemenea, primarului localității, viceprimarului, prim-curatorului și vice-curatorului, albume cu evenimente din viața Bisericii, ca mulțumire pentru aportul adus parohiei din Teiuș.

La final, părintele paroh Paul Turcu le-a mulțumit Ierarhului, preoților și credincioșilor prezenți, transmițând Preafericirii Sale Cardinal Lucian mulțumirea și recunoștința sa, precum și a întregii comunități.

A urmat o agapă frățească, la care au fost invitați toți cei prezenți la Sfânta Liturghie.

Biserica greco-catolică cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Teiuș este cunoscută pentru vizita privată pe care a efectuat-o aici, în data de 3 iunie 2017, Prințul Charles, actualul Rege Charles al III-lea al Marii Britanii, monarhul britanic arătându-se foarte interesat de perioada persecuției comuniste și de felul în care Biserica Greco-Catolică trecut prin acea perioadă.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

 

 


Sursa:aegc.ro