Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Părintele Isaac Achi a fost ars de viu în casa parohială

 
Părintele Isaac Achi a fost ars de viu în casa parohială
  • 22 Ian 2023
  • 2714

Drama continuă pentru creștinii catolici din Nigeria. Două atacuri separate au avut loc pe 15 și 16 ianuarie în centrul și nord-vestul țării. Bilanțul: un preot mort, doi răniți și cinci credincioși răpiți.

Dramele se repetă în sânul comunităților creștinine din Nigeria. În noaptea de 15 spre 16 ianuarie, un grup înarmat a atacat casa parohială a Bisericii Catolice Sfinții Petru și Pavel din Kafin-Koro, regiunea Paikoro, din centrul țării. Potrivit șefului poliției locale, aceștia „au încercat să intre în reședință, dar văzând că nu reușesc, au dat foc casei. Părintele Isaac Achi a ars ca o torță în interiorul casei parohiale. Trupul lui a fost găsit carbonizat. Pr. Isaac Achi a fost hirotonit pe 7 ianuarie 1995, devenind primul preot catolic indigen al țării. A fost parohul Bisericii Sainte-Thérèse în 2011, la momentul teribilului atentat cu bombă din ziua de Crăciun, care s-a soldat cu 44 de morți.
 
 
Cât despre celălalt preot prezent la fața locului, părintele Collins, acesta a fost împușcat în timp ce încerca să scape. Rănit fiind, de atunci este internat în spital pentru îngrijiri. Autoritățile spun că a fost deschisă o anchetă pentru a-i găsi pe făptași.
 
Un alt preot a fost rănit și cinci credincioși răpiți câteva ore mai târziu. Alt grup armat a intrat într-o casă din satul Dan Tsauni (districtul Kankara, nord-vest) și au răpit cinci credincioși catolici care se pregăteau să meargă la Liturghia duminicală la o biserică din apropiere. „Teroriștii au răpit cinci persoane din casă, au împușcat un preot și au fugit cu cei cinci ostatici”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției de stat, Gambo Isa, adăugând că preotul a fost dus la spital pentru îngrijiri.
 
Nigeria este cea mai populată țară din Africa, iar creștinii suferă acolo multe persecuții, prinși în strânsoarea sectelor islamiste, care impun legea Sharia, și a grupărilor teroriste. Potrivit mai multor surse, din 2015, peste 12.000 au fost uciși. Alegerile prezidențiale și legislative sunt programate pentru 25 februarie a.c.
 
 
Traducere: ACC


Sursa:aleteia.org