Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfântul Părinte s-a întâlnit cu Secretarul General ONU

 
Sfântul Părinte s-a întâlnit cu Secretarul General ONU
  • 09 Apr 2013
  • 3216
Sfântul Părinte l-a primit în audienţă, în cursul dimineţii de marţi, 9 aprilie, pe Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon. În prealabil acesta s-a întâlnit cu secretarul de stat, cardinalul Tarcisio Bertone și mons. Antoine Camilleri, subsecretar pentru raporturile cu statele . 

Prin această întâlnire Sfântul Scaun își exprimă aprecierea faţă de rolul central al Organizaţiei Națiunilor Unite, privind conservarea păcii în lume, promovarea binelui comun al umanităţii şi apărarea drepturilor fundamentale ale omului.

În comunicatul Sălii de Presă a Sfântului Scaun se relatează că în cursul colocviilor s-a discutat despre situaţiile de conflict şi despre gravele urgenţe umanitare, mai ales cea din Siria, cea din peninsula coreeană şi din continentul african, unde pacea şi stabilitatea sunt ameninţate.

În cadrul aceleiași întâlniri s-au făcut referiri şi la problema traficului de persoane, în special a femeilor, refugiaţilor şi migranţilor.
Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, care a început recent cel de-al doilea mandat, a expus programul său pentru următorii cinci ani, program ce pune accentul – printre altele – pe prevenirea conflictelor, pe solidaritatea internaţională şi pe dezvoltarea economică echitabilă şi solidară.

Sfântul Părinte Papa Francisc a amintit despre contribuţia Bisericii Catolice, începând cu identitatea sa şi cu mijloacele care-i sunt proprii, în favoarea demnităţii umane integrale şi a promovării unei culturi a întâlnirii care încoronează cele mai înalte scopuri instituţionale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.Sursa:ro.radiovaticana.va