Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Scrisoarea Cardinalului Lucian către Primul Ministru Victor Ponta

 
Scrisoarea Cardinalului Lucian către Primul Ministru Victor Ponta
  • 09 Apr 2013
  • 3796

Cardinalul Lucian Mureșan, Președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România și liderul Bisericii Greco-Catolice, a trimis pe data de 9 aprilie o scrisoare primului-ministru Victor Ponta prin care i-a solicitat să amâne asumarea răspunderii Guvernului în privința legii proprietăților.

Conferința Episcopilor Catolici din România cuprinde toți episcopii greco-catolici și romano-catolici din România.

Transmitem în continuare integral textul scrisorii Cardinalului Lucian:


CONFERINȚA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA
Str.  Diligenței nr. 24, sector 3, 031555 - București
Tel. / Fax  +40 31 4361250 e-mail: secretariat@episcopat.ro

București,
No 22/ 9. 04. 2013

Excelenței Sale,
Domnului Victor Ponta
Prim Ministru al Guvernului României


Stimate Domnule Prim-Ministru,

Biserica Romano-Catolică și Biserica Greco-Catolică din România au aflat, dintr-o emisiune televizată luni seara, că miercuri, Guvernul pe care-l conduceți își va asuma răspunderea pe proiectul de lege care să finalizeze procesul de restituire a proprietăților confiscate de regimul comunist.

Vestea ne-a luat prin surprindere, deoarece acest proiect face referire și la proprietățile care au aparținut cultelor, însă nici una dintre Bisericile noastre nu a fost consultată în elaborarea acestui proiect de lege.

Considerând că acest proiect de lege ne afectează direct, Vă solicităm să amânați asumarea răspunderii pe acest proiect de lege până la sfârșitul lunii aprilie, dându-ne astfel timp să aducem amendamente la articolele proiectului de lege care ne privesc.

Dacă proprietățile Bisericilor noastre, la fel ca ale atâtor cetățeni români, au fost confiscate de către comuniști fără să fim consultați, ni se pare firesc să fim consultați și implicați în elaborarea proiectului de lege propus să rezolve această problemă.

Vă mulțumim și Vă asigurăm de întreaga noastră considerație.

† Lucian Cardinal MUREȘAN
Președintele Conferinței Episcopale Române