Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Contribuiți la edificarea Împărăției lui Dumnezeu pe pământ

 
Contribuiți la edificarea Împărăției lui Dumnezeu pe pământ
  • 22 Apr 2023
  • 325

"Îmi exprim încă o dată recunoștința pentru toate eforturile voastre și mă rog pentru reînnoirea zelul vostru de a sprijini opera caritativă a Episcopului Romei, care prezidează întreaga Biserică în caritate (cf. Ignațiu de Antiohia, Scrisoarea către Romani, Proemis)."

Cu aceste cuvinte și-a exprimat papa Francisc gratitudinea față de membrii, administratorii și delegații fundației "Papal Foundation" (Fundația Papală) primiți în audiență în Sala Consistoriului, din Palatul Apostolic, vineri, 21 aprilie a.c..

În discursul său, pontiful a evidențiat două aspecte ale colaborării membrilor Fundației Papale cu misiunea Papei. "Primul" - a spus - "este promovarea unității. Din păcate, vedem chiar și în zilele noastre cum unitatea Bisericii este rănită de diviziune. Iar diavolul este un specialist în a duce... lupta împotriva unității, este un specialist. Acest lucru este adesea cauzat de influența ideologiilor și a mișcărilor care, deși uneori au intenții bune, sfârșesc prin a alimenta partide și 'clișee' în care fiecare dezvoltă un anumit complex de superioritate atunci când vine vorba de înțelegerea practicii credinței."

"Motivați de o credință sinceră și de o dorință vie de a-i ajuta pe ceilalți, membrii Fundației Papale se ridică deasupra acestor diviziuni, diviziuni factice, și promovează unitatea prin finanțarea generoasă, în fiecare an, a numeroase proiecte și burse care oferă asistență vitală, fără prejudecăți sau discriminări, fraților și surorilor noastre din întreaga lume. Cu recunoștință pentru mărturia voastră în această privință, vă încurajez să perseverați în acest serviciu distinct pentru unitatea Bisericii universale" - a îndemnat papa Francisc.

Cu referire la cel de-al doilea aspect, reprezentat de unitate și transparență, pontiful și-a exprimat aprecierea față de "Papal Foundation" pentru "angajamentul său constant de a menține măsuri adecvate de transparență, astfel încât finanțarea burselor și a proiectelor să fie cu adevărat în beneficiul celor care au nevoie și să contribuie la edificarea Împărăției lui Dumnezeu pe pământ".Sursa:vaticannews.va.ro