Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc a început o călătorie apostolică de trei zile în Ungaria

 
Papa Francisc a început o călătorie apostolică de trei zile în Ungaria
  • 28 Apr 2023
  • 700

Sfântul Părinte a ajuns vineri, 28 aprilie 2023, la Budapesta pentru o călătorie apostolică în Ungaria, sub genericul ”Cristos este viitorul nostru”. În cele trei zile ale călătoriei, papa prezintă cinci discursuri, celebrează o Sfântă Liturghie în aer liber și are întâlniri la toate nivelurile, de la autoritățile civile și religioase până la copiii instituționalizați și oamenii săraci.

Papa Francisc a început vineri, 28 aprilie 2023, o călătorie apostolică de trei zile în Ungaria, sub genericul ”Cristos este viitorul nostru”.

Aeronava oficială, un avion al companiei ITA Airways, a decolat de pe aeroportul internațional ”Leonardo da Vinci” din Roma / Fiumicino la ora 8.21 și a aterizat pe aeroportul internațional ”Ferenc Liszt” din Budapesta la ora 9.53. 

După primirea oficială de la aeroport, papa Francisc merge la Palatul Sándor, unde are loc ceremonia de bun venit și vizita de curtoazie la președintele Ungariei, Katalin Novák, și o întrevedere cu prim-ministrul ungar, Viktor Orbán. Papa prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii, la ora 12.20, cu autoritățile țării, reprezentanții societății civile și membrii Corpului diplomatic.

Prima zi a călătoriei apostolice pe care papa o efectuează în Ungaria se încheie la catedrala ”Sfântul Ștefan”, unde are loc, la ora 17.00, o întâlnire cu episcopii, preoții, diaconii, persoanele consacrate, seminariștii și lucrătorii pastorali.

Potrivit programului oficial publicat de Sala de Presă a Sfântului Scaun, întâlnirile papei cu copiii, săracii și tinerii ocupă, practic, întreaga agendă de sâmbătă a vizitei în Ungaria. Duminică, papa prezidează o Sfântă Liturghie în aer liber, iar după-amiază are o întâlnire cu reprezentanții mediului universitar. Întoarcerea la Roma este programată în cursul serii de duminică.

Vizita papei Francisc în Ungaria reprezintă a 41-a călătorie apostolică internațională a pontificatului și are ca generic cuvintele ”Cristos este viitorul nostru”.

 

 



Sursa:vaticannews.va.ro