Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes

 
Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes
  • 11 Mai 2023
  • 1717

Spune tuturor preoţilor că lumea trebuie să vină aici în procesiune” este invitația pe care Fecioara Maria „Doamna cea frumoasă” i-a transmis-o Sfintei Bernadeta lângă grota Massabielle, de lângă pârâul Gave, situată în apropierea Lourdes-ului.

În perioada 5 – 8 mai 2023 Misiunea Greco-Catolică Română din Franța a organizat pelerinajul anual la Sanctuarul Maicii Domnului de la Lourdes.

Anul acesta, Pr Mihai Marina, parohul comunității de la Paris, avându-l ca invitat special pe Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș și Vizitator Apostolic pentru credincioșii greco-catolici din Europa occidentală,  i-au însoțit pe cei aproximativ 500 de pelerini la Lourdes.

Pe lângă popasul de rugăciune la grota de la Massabielle, locul apariției Maicii Domnului, programul pelerinajului a cuprins celebrări liturgice în diferitele capele ale sanctuaruluiSfânta Liturghie celebrată duminică 7 mai în Bazilica Rozariului și diferitele devoțiuni celebrate în sanctuar, cum ar fi Calea Sfintei Cruci.

Un alt moment important a fost cateheza despre credință pe care Preasfinția Sa Cristian a ținut-o în capela ”Notre Dame”, ocazie cu care credincioșii parohiei de la Paris au avut ocazia să-l asculte și să-l salute pe fostul lor păstor. 

Credincioșilor de la Paris s-au alăturat anul acestea și un grup de 19 credincioși ai Parohiei Greco-Catolice Blaj II, însoțiți de Pr. Liviu Ursu. În mijlocul pelerinilor s-au aflat părintele ieromonah Alexandru Jurja, superiorul Ordinului Sfântului Vasile cel Mare, părintele Marin Covrig parohul parohiei greco catolice din Moiseni, județul Satu Mare, părintele Marius Gosea de la Ricanati (Italia) și părintele Alexandru Suteu de la Padova (Italia). Prezența atâtor preoți a oferit posibilitatea multor credincioși să se spovedească și să se împărtășească cu Trupul si Sângele Domnului. Atmosfera a fost una de rugăciune și de binecuvântare pentru care se cuvine să se aducă mulțumire lui Dumnezeu.

MM