Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ANUNŢ: Vladimir Tismăneanu la Blaj

 
ANUNŢ: Vladimir Tismăneanu la Blaj
  • 19 Mai 2014
  • 5771
Duminică, 25 mai a.c., ora 17.00, va avea loc la Blaj prezentarea cărții “Istoria unui destin confiscat. Tatăl meu, martirul neștiut Viorel Baciu” (Curtea Veche Publishing, 2013, cu o prefață de Vladimir Tismăneanu), autor fiind doamna Mioriţa Baciu Got. Întâlnirea se constituie într-un eveniment cultural de marcă, un moment de înaltă spiritualitate care să prilejuiască o dezbatere critică și o analiză pertinentă a fenomenului rezistenței anticomuniste în România – în rândul Bisericii Martire Greco-Catolice și la nivelul întregii intelectualități.

Lucrările vor fi găzduite de Catedrala Mitropolitană Greco-Catolică „Sfânta Treime” din Blaj, bucurându-se de prezența Preafericirii Sale Lucian, a episcopilor Claudiu și Mihai, precum și a unui număr semnificativ de profesori universitari, teologi, studenți, cadre didactice.

Întâlnirea va beneficia de participarea și aportul unor intelectuali remarcabili, voci importante ale lumii culturale și academice: politologul Vladimir Tismăneanu (University of Maryland), criticul literar Eugen Negrici (Universitatea din București), Anca Cernea, președinta Fundației „Ioan Bărbuș” și dr. Cristian Vasile, cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” din București.