Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelerinaj la Siena

 
Pelerinaj la Siena
  • 23 Mai 2023
  • 904

Duminică 21 mai 2023, Asociația credincioșilor greco-catolici români "Inocențiu Micu Klein" din Italia a organizat un pelerinaj la Siena. 58 de credincioși români originari din diferite zone ale țării, rezidenți în Roma și împrejurimile capitalei Italiei, însoțiți de părintele Valentin Marcu, s-au îndreptat dis-de-dimineață spre orașul Siena, din regiunea Toscana, Italia.

De-a lungul itinerariului atmosfera a fost însuflețită de oficiul orei întâi, evocarea sfinților zilei, împărații și sfinții Constantin și Elena, a sfintei Ecaterina din Siena, oferirea de informații despre orașul Siena și a Domului din același oraș. Fiind în mai, lună dedicată Născătoarei de Dumnezeu, părintele a subliniat importanța cultului Sfintei Fecioare Maria și a rugăciunii Rozariului în viața Bisericii. Ulterior o credincioasă din comunitatea din Cesano a interpretat mai multe pricesne. Toți participanții pelerinajului, la întoarcerea spre Roma, s-au unit în rugăciunea Rozariului. De asemenea, părintele a cerut mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, prin rugăciunea Maicii Domnului care dezleagă nodurile, fiecare credincios fiind invitat să încredințeze Mamei noastre cerești nodurile ( necazurile) sale.

Ajunși la Siena, ne-am îndreptat către Chiesa di San Martino, în interiorul căreia s-a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în limba română de către părintele Valentin. Răspunsurile au fost date de studentul teolog Alin Floca, de la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma. La sfârșitul celebrării Jertfei Euharistice s-a oficiat slujba Parastasului pentru toți cei adormiți care se găseau în intențiile de rugăciune a celor prezenți în pelerinaj.

În cuvântul de învățătură, părintele Valentin referindu-se la pericopa evanghelică a Duminicii a VI-a după Paști, a subliniat printre altele că Isus Cristos ne cheamă la o recunoaștere mai profundă a adevărului din noi, fiind dispuși să aruncăm și să renunțăm la tot ceea ce nu este conform voinței lui Dumnezeu. Astfel, devenind liberi și luminați de harurile Domnului, vom putea să ne manifestăm în fața vicisitudinilor acestei vieții cu curaj, asemenea orbului din naștere, vindecat de Isus, prin închinarea lui Dumnezeu și urmarea Fiuluui Său.

Pelerinii au vizitat ulterior frumoasa Piazza del Campo si Domul din Siena.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru ziua de har, pace și bucurie trăită împreună prin mijlocirile Fecioarei Maria, a sfinților zilei, sfinții și împărații Constantin și Elena, a sfintei Ecaterina de la Siena și a tuturor sfinților.

 

Pr Valentin MarcuSursa:http://www.assimklein.it