Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Clipe de har sub semnul Preasfintei Treimi la Mănăstirea Maicii Domnului

 
FOTO/VIDEO: Clipe de har sub semnul Preasfintei Treimi la Mănăstirea Maicii Domnului
  • 07 Iun 2023
  • 770

Luni 5 iunie 2023, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla a celebrat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major, ocazie cu care 14 copii clujeni, 8 dintre ei pregătiți de sr. Mihaela CMD și 6 copii pregătiți de prof. Dana Morar, au făcut Prima Împărtășanie – între ei, copii din Parohia „Preasfânta Treime”, Cluj-Iris și copii de la Casa de tip familial „Maica Domnului” a surorilor CMD. 

ALBUM FOTO

În ziua însorită, copiii preoții și Ierarhul au traversat în procesiune grădina Mănăstirii – o grădină a Maicii Domnului împodobită cu trandafiri - până la altarul amenajat în aer liber, în fața intrării în capelă, ca în zilele de mare sărbătoare, altar la care a fost celebrată Sfânta Liturghie arhierească. Copiii, împreună cu surorile, au dat și ei răspunsurile la celebrarea liturgică iar la împărtășania credincioșilor și la finalul celebrării, au cântat Domnului cu bucurie.
 
Video (Predică PS Claudiu): 

Vremea a fost caldă și senină, în armonie cu cântările înălțătoare ale surorilor și ale copiilor. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu a meditat la taina Treimii - care se descoperă, dar totodată rămâne minunat mister al iubirii lui Dumnezeu și coboară în inimi prin lumina Spiritului Sfânt.
 
Domnul Isus - despre care copiii au învățat la întâlnirile regulate de cateheză - primit în sufletele lor curate din mâna Ierarhului, Sfânta Jertfă Liturgică ce s-a săvârșit oferită lui Dumnezeu în comuniune spirituală, în prezența a numeroși credincioși, totul în această zi a amintit Împărăția lui Dumnezeu spre care creștinii se îndreaptă. Raze din Lumina Ierusalimului ceresc au coborât peste celebrare și peste bucuria creată la Sanctuarul Maicii Domnului, cu binecuvântare. 
 
Video (Cântece cu copii care au făcut Prima Împărtășanie): 

Răspunsurile liturgice le-au dat surorile CMD și copiii, cu coordonarea muzicală a prof. Angela David și a sorei Dominica CMD. Au concelebrat: pr. Cristian David, rector al Sanctuarului, pr. Marius Cerghizan, protopop și capelan CMD, pr. Orest Nechitadin Eparhia de Oradea, pr. Ioan Mătieș și pr. Mihai Todea de la Parohia Iris, pr. Sabin Brudașca, din Parohia „Sf. Gheorghe”, cart. Gheorgheni, a diaconat dc. Ovidiu Marișca, cancelar, având alături ipodiaconi și studenți ai SeminaruluiTeologic eparhial. 
 
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa Claudiu a sfințit trei icoane noi așezate în capela mănăstirii: icoana Învierii Domnului, o icoană a Nașterii Domnului și o icoană a Coborârii Sfântului Spirit. 
 
La încheierea celebrării liturgice, pr. Cristian David - și în numele surorilor CMD - a mulțumit Preasfinției Sale Claudiu, preoților și credincioșilor, a felicitat copilașii și familiile lor care i-au încredințat spre pregătire pentru acest frumos parcurs spiritual pe care l-au început în urmă cu un an. Fiecare dintre cei 14 copii care L-au primit pentru prima dată pe Isus în Sfânta Împărtășanie au fost chemați pe rând la altar și Preasfinția Sa Claudiu le-a înmânat câte o Diplomă de amintire de la Prima Sfântă Împărtășanie, de asemenea ei au primit câte un dar spiritual.


Sursa:eparhiaclujgherla.ro