Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Căsătoria și familia, centrul bătăliei finale dintre Domnul și împărăția lui Satan

 
Căsătoria și familia, centrul bătăliei finale dintre Domnul și împărăția lui Satan
  • 18 Iun 2023
  • 806

Un citat foarte interesant al Cardinalului Carlo Caffarra, găsit pe blogul Rorate Caeli.

Este vorba despre un fragment dintr-un interviu cu Cardinalul Caffarra, primul președinte al unui institut pentru studii privind căsătoria și familiarealizat la 16 februarie 2008, la Tele Radio Padre Pio și care a fost publicat în revista Voce di Padre Pio (martie 2008). Institutul în cauză a fost fondat în 1981 sub numele de Institutul Pontifical Ioan Paul al II-lea pentru studii privind căsătoria și familia.

Întrebare: Există o profeție a maicii Lucia de la Fatima cu privire la "bătălia finală între Domnul și împărăția lui Satan." Câmpul de luptă fiind cel al familiei. Viața și familia. Știm că Papa Ioan Paul al II-lea v-a încredințat sarcina de a fonda Institutul Pontifical pentru studii privind căsătoria și familia.

Răspuns: Da, mi-a cerut aceasta. La începutul lucrărilor pregătitoare [pentru fondarea acestui institut] dorite de slujitorul lui Dumnezeu [astăzi canonizat] Ioan Paul al II-lea, i-am scris maicii Lucia de la Fatima prin episcopul său, deoarece nu puteam să-i scriu direct. Cu toate acestea, într-un mod inexplicabil, pentru că nu mă așteptam să primesc un răspuns deoarece nu-i cerusem decât să se roage pentru proiect, am primit o scrisoare lungă semnată de ea - scrisoare depusă acum în arhivele institutului. Sora Lucia ne-a scris: "bătălia finală între Dumnezeu și împărăția lui Satana se va da pe căsătorie și familie." "Nu vă fie frică, a adăugat ea, pentru că toți cei care lucrează pentru sfințenia căsătoriei și a familiei, vor fi întotdeauna combătuți și frustrați în multe feluri, pentru că aceasta este lupta decisivă." Și apoi, în cele din urmă, maica Lucia a scris: "Cu toate acestea, Maica Domnului a zdrobit deja capul celui rău."

Am simțit - continuă prelatul -  chiar vorbind cu Ioan Paul al II-lea, că aceasta a fost esența, deoarece a fost atinsă coloana vertebrală a creației, adevărul relației dintre bărbat și femeie și între generații. Dacă se distruge pilonul se prăbușește întreaga clădire și asta e ceea ce știm și vedem cu toții, că noi ne aflăm în fața acestui moment acum.

Traducere: Remus Orian

 Sursa:www.riposte-catholique.fr