Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ce este vrăjitoria și cum să ne apărăm de ea?

 
Ce este vrăjitoria și cum să ne apărăm de ea?
  • 11 Aug 2023
  • 852

Părintele Gabriel Amorth a fost un preot catolic italian și un apreciat exorcist al Diecezei Romei (a făcut peste 71 de mii de exorcisme).

    
În cartea „Memoriile unui exorcist - Viața mea în luptă împotriva Satanei”, Părintele Amorth povestește unele dintre experiențele sale cele mai importante din lupta împotriva celui rău. Într-o secțiune a cărții explică ce este vrăjitoria și prezintă câteva rugăciuni pentru a o combate.
    
Exorcistul a declarat: „Vrăjitoria reprezintă săvârșirea răului prin intermediul diavolului. Poate fi făcută în diverse moduri și este de mai multe feluri: blestem, făcătură, voodoo, deochi, macumba. Vrăjile sunt de departe cea mai frecventă cauză a posedărilor și a relelor săvârșite de cel rău: peste 90% din cazuri”.
    
Există vrăji pentru moarte?
    
„Da, există. A trebuit să mă ocup de mai multe de acest fel. După părerea mea, efectul lor nu este asigurat, dar fără îndoială că există oameni care încearcă să facă acest rău. Prin acest termen ne referim la o vrajă extrem de gravă dar, niciuna nu poate fi mortală, deoarece viața este în mâinile lui Dumnezeu.
    
Având în vedere toate acestea, este nevoie de o viață de har, o spovedanie bună, post și rugăciune continuă. Dacă persoana trăiește viața în conformitate cu poruncile lui Dumnezeu, adică se apropie frecvent de Sfintele Taine și se află într-o stare de har, atunci nu este nevoie să se teamă de vrăji, pentru că harul lui Dumnezeu este mult mai mare decât orice lucrare a celui rău”.

Rugăciune de recitat atunci când credeți că sunteți victima vreunui rău:
    
Spirite al lui Dumnezeu, al Tatălui, al Fiului și al Spiritului Sfânt, Preasfântă Treime, Fecioară Neprihănită, Îngeri, Arhangheli și Sfinți din Cer, coborâți asupra mea: edifică-mă Doamne, modelează-mă, umple-mă cu Tine, folosește-mă.
    
Alungă de la mine puterile celui rău, anihilează-le, distruge-le, astfel încât eu să fiu bine și să împlinesc binele.
    
Alungă de la mine vraja, magia neagră, slujbele negre, făcăturile, blestemele; infestarea diabolică, posedarea diabolică, obsesia diabolică; tot ceea ce este rău, păcat, invidie, gelozie, răutate; boala fizică, psihică, spirituală, diabolică.
    
Arde toate aceste rele în iad, pentru ca să nu mai poată niciodată să se atingă de mine și de nicio altă ființă din lume.
    
Poruncesc: prin puterea lui Dumnezeu Atotputernicul, în numele Mântuitorului Isus Cristos, prin mijlocirea Fecioarei Neprihănite; tuturor duhurilor necurate, tuturor prezențelor care mă persecută, să se îndepărteze imediat de la mine, definitiv și să se ducă în iadul veșnic și legate cu lanțuri de către Sfinții Arhangheli Mihail, Gavril și Rafael, de către Îngerii noștri păzitori și să fie strivite sub călcâiul Preasfintei Fecioare Maria. Amin.

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.aleteia.org