Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Sfințirea bisericii din Mesteacăn

 
FOTO/VIDEO: Sfințirea bisericii din Mesteacăn
  • 12 Sep 2023
  • 250

Duminică, 10 septembrie 2023, de la ora 11.00, în Eparhia de Cluj-Gherla a avut loc sfințirea noii biserici, din lemn, în stil maramureșean, din Parohia Greco-Catolică „Fericitul Arhiereu Iuliu”, Mesteacăn, Protopopiatul Ileanda. Împreună cu Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, la eveniment au luat parte Episcopii greco-catolici: Preasfinția Sa Mihai, Episcopul Eparhiei „Sf. Vasile cel Mare” de București și Preasfinția Sa Ioan, Episcopul de Lugoj.

Piatra de temelie a noii biserici a fost sfințită de Preasfinția Sa Claudiu la 28 august 2022, cu ocazia vizitei pastorale pe care a făcut-o la Mesteacăn. A fost și data la care a anunțat încredințarea acestei parohii pr. Simion Mesaroș, ca administrator parohial.

Șematismul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla din 1947 consemnează parohia Mesteacăn (atunci în jud. Someș): „parohie veche, la 1733 avea un preot unit și altul neunit. Biserică din zid edificată în 1841, renovată în 1935, în stare bună, consacrată în 10 noiembrie 1935 de [Episcopul] Iuliu Hossu. Poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Vizitație canonică în 20 septembrie 1925”.

Predica PS Claudiu:

Sfințirea bisericii:

 Sursa:eparhiaclujgherla.ro