Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Padre Pio: Îngerul păzitor, de la leagăn la mormânt alături de noi

 
Padre Pio: Îngerul păzitor, de la leagăn la mormânt alături de noi
  • 09 Oct 2023
  • 698

Era pe 20 aprilie 1915, când Padre Pio i-a scris o scrisoare uneia dintre ficele sale spirituale, o anumită Rafaela Cerase, vorbind despre cât de util este să-l ai alături, în mod constant, pe Îngerul păzitor.


Ei bine, acea scrisoare ar putea fi adresată fiecăruia dintre noi, pentru a înțelege că Dumnezeu ne este mereu alături, prin "Spiritul ceresc" care ne păzește.

„Of Rafaela, câtă consolare să te știi păzit întotdeauna de un spirit ceresc, care nu ne părăsește (ceva admirabil!) nici măcar atunci când îl dezamăgim pe Dumnezeu! Cât de plăcut este acest mare adevăr pentru sufletul care crede! De ce se poate teme sufletul cel desăvârșit, care învață să-l iubească pe Isus, având întotdeauna cu el un distins războinic?".

Îngerul Păzitor contribuie la apărarea noastră, precum și la desăvârșirea noastră totală; ne ajută "în treburile de zi cu zi" ca și în creșterea spirituală, a reiterat Padre Pio.

"Obișnuiește-te să te gândești mereu la el. Întrucât aproape de noi este un Spirit ceresc, care de la leagăn până la mormânt nu ne lasă nici un moment, ne călăuzește, ne protejează ca pe un prieten, ca pe un frate (...). Știi, Rafaela, acest înger bun se roagă pentru tine: îi oferă lui Dumnezeu toate faptele bune pe care le îndepliniești, dorințele tale sfinte și pure. În orele în care ți se pare că ai fi singură și abandonată, nu te plânge că un ai un suflet prietenos în fața căruia să te poți deschide și să-i confesezi durerile tale. Pentru numele lui Dumnezeu, nu uita acest companion invizibil, mereu acolo pentru a te asculta, întotdeauna gata să te consoleze ".

Îngerul păzitor nu are alt scop decât să ne "supravegheze" viețile, rămânând disponibil pentru orice solicitare de reconfort și sprijin.

"Of, dacă toți oamenii ar înțelege și ar ști să aprecieze acest mare dar pe care Dumnezeu, în imensitatea iubirii sale față de om, ni l-a oferit! Amintește-ți mereu de prezența lui: trebuie să-l fixezi cu ochiul sufletului; să-i mulțumești, să-l rogi. Este atât de delicat, atât de sensibil; respectă-l.

Fii mereu înspăimântată de încălcarea purității ochilor lui. Invocă-l mereu pe acest înger păzitor, acest înger benefic. Repetă cât mai des această rugăciune frumoasă: Înger al Lui Dumnezeu, care ești păzitorul meu, luminează-mă, păzește-mă, povățuiește-mă și călăuzește-mă pe mine, care-ți sunt încredințat ție - prin mila Lui Dumnezeu. Amin

 

Traducere: ACCSursa:www.lalucedimaria.it