Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Carol Acutis, tânăr laic, și Iosif Allamano, preot fondator, vor fi proclamați Sfinți

 
Carol Acutis, tânăr laic, și Iosif Allamano, preot fondator, vor fi proclamați Sfinți
  • 23 Mai 2024
  • 349

Preotul italian Iosif Allamano și tânărul laic Carol Acutis vor fi proclamați Sfinți după recunoașterea respectivelor miracole atribuite mijlocirii lor. Vor fi canonizați, de asemenea, mai mulți martiri din Damasc, în Siria. Joi, 23 mai a.c., papa Francisc a autorizat promulgarea decretelor privind minunile atribuite altor Slujitori ai lui Dumnezeu și a decis convocarea unui consistoriu pentru canonizarea a patru Fericiți și a martirilor din Damasc.

 

Papa Francisc, în cadrul audienței acordată joi, 23 mai a.c., cardinalului Marcello Semeraro, prefect al Departamentului pentru cauzele sfinților, a autorizat promulgarea mai multor decrete referitoare la unele cauze de canonizare și beatificare și a decis convocarea unui consistoriu pentru canonizarea a patru Fericiți și a unui grup de martiri din Damasc.

Unul din decrete se referă la recunoașterea unei minuni atribuite mijlocirii Fericitului Iosif Allamano, preot, fondator al Institutului Misiunii Consolatei (1851, Italia – 1926, Italia). Un alt decret recunoaște minunea atribuită Fericitului Carol Acutis, credincios laic (1991, Anglia – 2006, Italia).

Totodată, papa Francisc a aprobat voturile favorabile, emise la sesiunea ordinară a Părinților cardinali și episcopi, privind canonizarea unui grup de martiri: Fericiții Emanuel Ruiz și șapte însoțitori, din Ordinul Franciscan al Fraților Minori, și Francisc, Abdel Mooti și Rafael Massabki, credincioși laici, uciși cu toții din ură față de credință la Damasc, în Siria, în zilele 9-10 iulie 1860.

În urma acestor decrete, papa a decis convocarea unui consistoriu pentru canonizarea grupului de martiri din Damasc și a Fericiților Iosif Allamano, Maria-Leonia Paradis, Elena Guerra și Carol Acutis, iar data canonizării va fi anunțată cu ocazia consistoriului.

De asemenea, vor fi proclamați Fericiți un preot martir din Polonia, o credincioasă laică martiră din Ungaria și un preot din Italia. Este vorba de Venerabilul Slujitor al lui Dumnezeu Ioan Merlini, preot din Congregația ”Misionarii Preascumpului Sânge” (1795, Italia – 1873, Italia), după recunoașterea unei minuni atribuite mijlocirii sale, de Slujitorul lui Dumnezeu Stanislau Kostka Streich, preot diecezan care s-a născut în 1902 și a fost ucis din ură față de credință în 1938 în Polonia, și de Slujitoarea lui Dumnezeu Maria Magdalena Bódi, care s-a născut în 1921 și a fost ucisă din ură față de credință în 1945 în Ungaria. Data beatificării preotului martir din Polonia, a credincioasei laice martire din Ungaria și a preotului italian va fi anunțată la momentul oportun de respectivele Biserici locale.

Alte trei decrete se referă la recunoașterea ”virtuților eroice” ale Slujitorilor lui Dumnezeu Guglielmo Gattiani (Oscar), preot capucin italian (1914 – 1999), Ismael Molinero Novillo, credincios laic spaniol (1917-1938) și Enrico Medi, credincios laic italian (1911-1974).Sursa:vaticannews.va.ro