Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Deputatii au respins proiectul de lege privind parteneriatul civil

 
Deputatii au respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
  • 12 Iun 2014
  • 3738
Deputatii au respins in sedinta de miercuri proiectul de lege privind parteneriatul civil, initiat de deputatul neafiliat Remus Cernea, proiect care avea drept scop conferirea unui caracter legal convietuirii dintre doua persoane, indiferent de sex, ca alternativa la casatorie, scrie Agerpres. Camera Deputatilor este decizionala.

Proiectul a fost respins cu 228 de voturi pentru, patru impotriva si trei abtineri.

In opinia deputatului Remus Cernea, votul negativ al parlamentarilor a fost dat in baza unui raport intocmit "fraudulos" si acesta constituie "un abuz in serviciu".

"Legea este construita pentru a nu exista niciun fel de discriminare, inclusiv pe baza orientarii sexuale, asadar si cupluri heterosexuale ar beneficia de aceasta lege. Parteneriatul civil este o institutie reglementata deja in foarte multe tari europene, o institutie care le permite celor ce convietuiesc impreuna in baza afectiunii, a respectului reciproc sa poata sa beneficieze de un minimum de drepturi", a sustinut Cernea.

El a precizat ca va repune pe rol acest proiect, care va fi "usor imbunatatit".

"Am acest drept, iar intr-o sesiune ulterioara va fi rediscutat si vom incerca sa mobilizam din nou societatea civila, argumentele cele mai solide, puncte de vedere venite si din afara tarii, de la Parlamentul European", declara anterior Cernea.

Propunerea legislativa a fost respinsa in baza raportului intocmit de Comisia juridica, membrii acesteia stabilind ca proiectul este in contradictie cu mai multe articole din Codul civil.

"De altfel, legatura dintre cele doua institutii juridice, familia si casatoria, este stipulata in art.48, in special in alin.1, din Constitutia Romaniei, conform caruia: Familia este intemeiata pe casatoria liber consimtita dintre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor", se arata in raport.

Obiectivul de reglementare al propunerii legislative este stabilirea regimului juridic al parteneriatului civil, urmarind conferirea unui caracter legal convietuirii dintre doua persoane, ca si alternativa la casatorie.

"Parteneriatul civil este un contract incheiat, fara niciun fel de discriminare, intre doua persoane care decid sa convietuiasca in baza afectiunii, respectului si sprijinului reciproc si a egalitatii intre sanse", potrivit initiativei legislative.

Senatul, in calitate de prima Camera sesizata, a respins aceasta initiativa legislativa, Guvernul Romaniei a dat un aviz negativ, ca de altfel si Comisia pentru sanatate si familie si cea pentru egalitate de sanse.Sursa:www.hotnews.ro