Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

10 citate catolice inspiratoare despre paternitate

 
10 citate catolice inspiratoare despre paternitate
  • 17 Iun 2024
  • 297

În fiecare Zi a Tatălui, recunoaştem şi mulţumim pentru taţii din viaţa noastră. Este o zi în care îi onorăm pe toţi bărbaţii care iubesc şi se sacrifică pentru alţii şi ne amintim de iubirea pe care fiecare dintre noi o primeşte de la Dumnezeu Tatăl. Fie că scrieţi o felicitare de Ziua Tatălui, fie că vă gândiţi la marea vocaţie de a fi tată, iată 10 citate din personalităţi şi scrieri catolice despre paternitate:

Papa Francisc:
"Fiecare familie are nevoie de un tată - un tată care împărtăşeşte bucuria şi durerea familiei sale, le transmite înţelepciune copiilor săi şi le oferă o îndrumare fermă şi iubire."

Sfântul Ioan Paul al II-lea:
"Revelând şi retrăind pe pământ însăşi paternitatea lui Dumnezeu, omul este chemat să asigure dezvoltarea armonioasă şi unitară a tuturor membrilor familiei."

Papa Benedict al XVI-lea:
"Dumnezeu este un tată care nu-şi abandonează niciodată copiii, un tată iubitor care susţine, ajută, primeşte, iartă, salvează, cu o fidelitate care o depăşeşte cu mult pe cea a oamenilor, deschizându-se spre o dimensiune eternă."

Papa Francisc:
"Un tată bun ştie să aştepte şi ştie să ierte din adâncul inimii sale. Cu siguranţă, el ştie şi să corecteze cu fermitate: El nu este un tată slab, supus şi sentimental. Tatăl care ştie să corecteze fără să umilească este cel care ştie să protejeze fără să se menajeze".

G.K. Chesterton:
"Dumnezeu alege oameni obişnuiţi pentru paternitate pentru a-şi îndeplini planul său extraordinar."

Părintele Lawrence Lovasik:
"Paternitatea este o vocaţie în slujba lui Dumnezeu care nu trebuie ţinută cu uşurinţă sau frivolitate, ci cu hotărârea serioasă a oamenilor serioşi."

Catehismul Bisericii Catolice, nr. 2214:
"Paternitatea divină este izvorul paternităţii umane; pe ea se bazează cinstirea datorată părinţilor."

Sfântul Ioan Paul al II-lea:
"Iubirea faţă de soţia sa ca mamă a copiilor lor şi iubirea faţă de copiii înşişi sunt pentru bărbat modul natural de a înţelege şi de a-şi împlini propria paternitate."

Sfântul Vincenţiu de Paul:
"Un om al rugăciunii este capabil de orice."

Slujitorul lui Dumnezeu părintele John Hardon:
"Sfântul Iosif este modelul divin revelat al paternităţii umane."

(După Catholic News Agency, CNA, 15 iunie 2024
Autoarea textului original: Francesca Pollio Fenton
Foto credit: Maxim Ibragimov/Shutterstock)

Traducere de Ovidiu Bişog

Foto: Maxim Ibragimov/ShutterstockSursa:ercis.ro