Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Prima Împărtățanie solemnă în comunitatea greco-catolică română din Paris

 
FOTO: Prima Împărtățanie solemnă în comunitatea greco-catolică română din Paris
  • 17 Iun 2024
  • 475

Duminică, 16 iunie 2024, comunitatea românească greco-catolică din Paris a avut bucuria de a-l primi pe Preasfințitul Virgil, Episcopul greco-catolic de Oradea, care a celebrat Sfânta Liturghie la invitația părintelui paroh Mihai Marina. Evenimentul a avut loc într-o atmosferă de profundă spiritualitate și comuniune, marcând o zi specială pentru 21 de copii care au primit în mod solemn Prima Împărtășanie.

 

În cadrul Sfintei Liturghii, alături de Preasfințitul Virgil, la masa altarului au concelebrat părintele Mihai Marina, părintele Alin Cîndea și părintele Olivian Filip. Această prezență semnificativă a preoților în jurul episcopului invitat a accentuat importanța evenimentului și a adus un plus de solemnitate slujbei.

 

Un moment deosebit al celebrării a fost primirea în mod solemn a Sfintei Împărtășanii de către 21 de copii ai parohiei. Acest eveniment a fost pregătit cu atenție de către teologul Flaviu Turbui, împreună cu soția sa Adina și părintele Andrei Roman, sub îndrumarea preoților parohiei. Pregătirea minuțioasă a copiilor pentru acest moment sacru a reflectat dedicarea și angajamentul lor față de educația religioasă și spirituală a celor mici.

 

În cadrul predicii sale, Preasfințitul Virgil a vorbit copiilor și credincioșilor despre valoarea profundă a credinței în viața de zi cu zi. Episcopul a subliniat importanța credinței ca fundament al existenței noastre, oferind sprijin și speranță în toate momentele vieții.

 

La finalul Sfintei Liturghii, cei 21 de copii au oferit comunității o surpriză emoționantă printr-o serbare. Copiii au prezentat cântece religioase și au răspuns unor întrebări fundamentale de credință. Fiecare moment al serbării a fost încărcat de emoție, reflectând bucuria și puritatea sufletelor tinere care au primit pentru prima dată în mod solemn Sfânta Împărtășanie, demonstrând, totodată, înțelegerea și aplicarea valorilor creștine în viața de zi cu zi.

Evenimentul din capitala Franței a subliniat puterea și unitatea comunității greco-catolice românești din Paris, care, deși departe de casă, rămâne legată prin credință și tradiție, iar celebrarea liturgică a fost pentru mulți invitați un prilej de întărire spirituală și de reconectare cu rădăcinile religioase, oferind tuturor celor prezenți o ocazie de a-și reînnoi angajamentul față de valorile creștine.

 

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Mihai Marina a mulțumit Episcopului invitat, copiilor, părinților și tuturor celor implicați pentru că și-au adus aportul la reușita acestei zi de mare însemnătate pentru comunitatea greco-catolică din Paris. 

 

Prin împărtășirea bucuriei primirii primei Împărtășanii de către copii și prin prezența numeroșilor credincioși, acest eveniment a reafirmat legătura strânsă dintre această comunitate de români din diaspora și Biserica lor de acasă.

 

ACC