Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Exorcismul este o formă de caritate în beneficiul oamenilor care suferă

 
Exorcismul este o formă de caritate în beneficiul oamenilor care suferă
  • 04 Iul 2014
  • 3842
"Exorcismul este o formă de caritate în beneficiul oamenilor care suferă."

Aceste cuvinte sunt ale părintelui Francesco Bamonte, exorcist al Romei și președinte al AEI (Asociația Internațională a Exorciştilor), asociaţie căreia i s-a aprobat statutul juridic oficial printr-un decret din 13 iunie a. c., al Congregației pentru Cler. Președintele său, părintele Bamonte, consideră că această recunoaștere este "un motiv de bucurie" atât pentru asociaţie cât şi pentru întreaga Biserică, sperând totodată că şi "alți preoți vor conştientiza această realitate dramatică, adesea trecută cu vederea sau subevaluată". Înființată în 1991, asociația are acum 250 de preoți din 30 de țări.

"Exorcismul, practică veche a Bisericii, consistă în "a scoate demonii", puterile răului care "posedă" o persoană. Această practică este rezervată unor preoți instruiți special pentru asta și este exercitată după nişte reguli bine stabilite încă din 1614. În acest scop, o nouă ediţie a ritualului a fost publicată în 1999 de către Sfântul Scaun.

În Franța de exemplu, fiecare dintre cele 104 Dieceze au un preot exorcist, "specializat" în ritualul alungării demoniilor. Departe de a dispărea practica exorcizării, Biserica a fost nevoită să recruteze 18 noi preoți exorciști în Italia și Spania, confruntându-se cu "o creștere fără precedent a cazurilor de posesie".

Se vede că "Prințul" acestei lumi îşi continuă lucrarea, iar abandonarea practicii religioase nu face decat sa îi uşureze calea.

Traducere: ACC



Sursa:lesalonbeige.blogs.com