Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O nouă formă de persecuţie: au început să marcheze casele creștinilor cu litera "N"

 
O nouă formă de persecuţie: au început să marcheze casele creștinilor cu litera "N"
  • 17 Iul 2014
  • 3305
«Au început să marcheze casele creștinilor cu litera "N" Nazarat (creștini)». Pe un ton trist, aproape resemnat, Mons. Shleimun Warduni, Vicarul Patriarhal caldeean, comunică pentru Baghdadhope, noua formă de discriminare împotriva creștinilor, pusă în aplicare de către teroriștii statului islamic din Mosul.

După stabilirea califatului islamic și impunerea legii sharia, aproximativ 500 de creștini care nu au reuşit să se refugieze din cel de-al doilea oraș ca mărime al Irakului se văd marcaţi şi cu litera "N", pentru a putea fi uşor identificaţi şi pentru a nu fi tratați ca și ceilalți cetățeni.

La baza acestei decizii a islamiștilor nu este doar un motiv ideologic ci şi unul practic. După cum raportează Aina, statul islamic a ordonat oficialilor guvernamentali să nu distribuie creștinilor raţiile de hrană și apă la care au dreptul toţi ceilalți rezidenți sunniţi aflaţi în nevoie, într-un oraș în care nu mai este de lucru din cauza războiului. Pe lângă creștini, nici şiiţi nu pot primi ajutor.

Pentru luna iulie, ministrul Comerțului a prevăzut să dea tuturor cetățenilor din Mosul o rație de hrană și apă, care include alimentele de bază, cum ar fi făina. Dar responsbili cu distribuția din cartierele Rifaq și Kifaat au primit ordinul de a nu lua în considerare creștini și șiiți. Avertismentul a fost urmat de o amenințare: cei care încalcă ordinul vor fi acuzaţi și judecați în conformitate cu prescripţiile legii sharia.

Traducere: ACC
Sursa:www.tempi.it