Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

UNICEF denunţă masacrarea copiilor din Fâșia Gaza

 
UNICEF denunţă masacrarea copiilor din Fâșia Gaza
  • 24 Iul 2014
  • 3332
Orientul Mijlociu. Diplomația internațională încearcă să oprească conflictul dintre palestinieni și israelieni, cu un bilanț de 600 de victime până în prezent. Au fost suspendate toate zborurile internaționale către și din Tel Aviv, pe o durată de cel puțin 24 de ore, din cauza riscurilor de atacuri cu rachetă.

Încetați lupta, prea multe mame își îngroapă fiii, începeți "să discutați între voi": aceiași solicitare a fost exprimată de Ban Ki-moon atât premierului izraelian Netanyahu, cu care s-a întâlnit la Ierusalim, cât și președintelui palestinian Abu Mazen, cu care a avut o întrevedere la Ramallah.

"Mergeți la cauzele conflictului pentru a nu vă găsi în aceiași situație peste șase luni, un an", a spus Ban Ki-moon. Netanyahu a replicat: "În Hamas, care a vrut acești morți, vedem un alt exemplu de extremism violent, precum cel al mișcării Al Qaida". Între timp, secretarul de stat american John Kerry, în misiune în Egipt și în Qatar acreditează încercarea de mediere egipteană, lovindu-se însă de intransigența celor două părți implicate în conflict și cu diverse influențe ale unor puteri regionale.

Marți, la Ramallah, în piața din fața primăriei au fost alineate zeci de sicrie conținând trupurile neînsuflețite ale coiilor palestinieni, gestul dorind să denunțe masacrul neîntrerupt de copii palestinieni în Fâșia Gaza: UNICEF denunță un număr de 121 de copii uciși începând cu data de 8 iunie, când au început operațiunile militare izraeliene împotriva mișcării Hamas. Până în prezent, bilanțul este de peste 600 de victime palestiniene și de 3.700 de răniți, numărul soldaților izraelieni uciși fiind de 28.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, situația este tot mai gravă în Fâșia Gaza, unde efectiv nu mai există "locuri sigure pentru civili". Nici măcar școlile Națiunilor Unite nu au fost cruțate: școala din tabăra de refugiați din al-Magazi, care suferise deja distrugeri, a fost bombardată.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie