Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cardinalul Filoni trimisul special al Papei Francisc în Irak

 
Cardinalul Filoni trimisul special al Papei Francisc în Irak
  • 08 Aug 2014
  • 3748
Sfântul Părinte urmărește cu vie preocupare veștile dramatice care sosesc din nordul Irakului, referitoare la o parte a populației, lipsită de apărare. Deosebit de lovite sunt comunitățile creștine: un Popor aflat în fugă din propriile localități, din cauza violenței care cuprinde și răscolește regiunea, a declarat părintele Federico Lombardi, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun.

În lumina gravei situații din Irak, Sfântul Părinte l-a numit vineri pe cardinalul Fernando Filoni, prefect al Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor, trimisul său personal pentru a exprima apropierea spirituală față de populațiile care suferă și pentru a le duce solidaritatea Bisericii.

La rugăciunea "Angelus", din 20 iulie, Papa Francisc a exclamat cu durere: "Frații noștri sunt persecutați, alungați, constrânși să-și părăsească casele fără a avea posibilitatea să ia nimic cu ei. Acestor familii și acestor persoane doresc să le exprim apropierea și rugăciunea mea constantă. Dragi frați și surori, care îndurați o atât de mare persecuție, eu știu cât de mult suferiți, știu că sunteți despuiați de tot ce aveți. Sunt cu voi în credința în Acela care a învins răul!".

În lumina îngrijorătoarelor evenimente, Sfântul Părinte își reînnoiește apropierea spirituală față de toți cei care traversează o atât de dureroasă încercare, unindu-se apelurilor însuflețite ale episcopilor locali, pentru a cere – împreună cu ei și pentru comunitățile în suferință – înălțarea neîncetată a rugăciunii corale a întregii Biserici, pentru a invoca de la Duhul Sfânt darul păcii.

Sanctitatea Sa adresează de asemenea un insistent apel către Comunitatea Internațională, pentru a interveni în vederea stopării tragediei umanitare în curs, implicându-se în vederea asigurării ajutoarelor necesare, mai ales ale celor care se prezintă ca fiind foarte urgente, pentru numeroasele persoane constrânse să-și părăsească casele și localitățile, și a căror soartă depinde de solidaritatea din partea altora.

Papa face apel la conștiința tuturor și repetă fiecărui credincios în parte: "Dumnezeul păcii să suscite în toți o autentică dorință de dialog și de reconciliere. Violența nu se învinge prin violență. Violența se învinge prin pace! Să ne rugăm în tăcere, cerând pacea; toți, în tăcere… Maria, regina păcii, roagă-te pentru noi”, a spus Papa Francisc la rugăciunea "Angelus", de duminică, 20 iulie 2014.Sursa:ro.radiovaticana.va