Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc a trimis un milion de dolari pentru ajutorarea refugiaților irakieni

 
Papa Francisc a trimis un milion de dolari pentru ajutorarea refugiaților irakieni
  • 25 Aug 2014
  • 2903
Papa Francisc a trimis din partea Vaticanului un milion de dolari, peste 750.000 de euro, pentru ajutorarea refugiaților irakieni, declară Cardinalul Fernando Filoni, Prefectul Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor. Această sumă este destinată ajutorării a peste 700.000 de creștini și a altor minorități care au fugit din fața jihadiștilor Isis. 75% din sumă a fost destinată credincioșilor catolici,  iar 25% comunității Yazidi  (pre-islamici, cu rădăcini foarte vechi în regiune).

Sfântul Părinte urmărește cu vie preocupare veștile dramatice care sosesc din nordul Irakului, referitoare la o parte a populației, lipsită de apărare. Deosebit de lovite fiind comunitățile creștine: un Popor aflat în fugă din propriile localități, din cauza violenței care cuprinde și răscolește regiunea.

În lumina gravei situații din Irak, Sfântul Părinte îl trimisese deja pe Cardinalul Fernando Filoni în acea țară pentru a exprima apropierea spirituală față de populațiile care suferă și pentru a le transmite solidaritatea Bisericii.

Suveranul Pontif s-a exprimat în repetate rânduri împotriva violențelor din Irak și a adresat un insistent apel către Comunitatea Internațională, pentru a interveni în vederea stopării tragediei umanitare în curs.

Traducere: ACCSursa:lesalonbeige.blogs.com