Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Lansare de carte: Reîntoarcerea la vestea cea bună. Mici răsfrângeri ale unei mari lumini

 
Lansare de carte: Reîntoarcerea la vestea cea bună. Mici răsfrângeri ale unei mari lumini
  • 01 Sep 2014
  • 4396
Pe 30 august 2014, cu ocazia installării canonice a Preasfinţiei Sale Preasfinţitul Mihai ca primul Episcop Eparh al noii Eparhii greco-catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti, la ora 18.00, în Catedrala "Sfântul Vasile cel Mare" (str. Polonă 50) a avut loc lansarea volumului Reîntoarcerea la vestea cea bună. Mici răsfrângeri ale unei mari lumini (Meditaţii la Evangheliile duminicilor, publicate pe site-ul e-communio.ro) a Preasfinţiei Sale Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Prefaţa cărţii a fost semnată de Preasfinţia Sa Mihai Frăţilă:

"Reunind meditaţii la Evangheliile duminicilor, publicate pe pagina web a Curiei arhiepiscopale greco-catolice de la Blaj (e-communio.ro), cartea Preasfinţiei Sale Episcopul Claudiu ne aminteşte că Evanghelia este Bună Vestire doar pentru cine învaţă să descopere că are nevoie de ea. Şi, de aceea, este o preţioasă mărturie. Sunt pagini care vorbesc, în primul rând, de prietenia interioară cu Isus, spunând cât de mare e dragostea lui Dumnezeu pentru om, amintind, iarăşi şi iarăşi, că viaţa creştină nu este o existenţă apretată de formalităţi.

Într-o epocă de persecuţie pentru spiritul creştin ca aceasta pe care o trăim astăzi, într-un timp presărat cu asperităţi şi disensiuni chiar şi în sânul Bisericii universale, ne descoperim adesea lipsiţi de simţul sobrietăţii şi al datoriei. În acest sens, paginile prezentei cărţi ne ajută să ne simţim mai liberi şi mai deschişi faţă de speranţa în puterea dragostei şi iertării lui Hristos şi, prin urmare, faţă de... viitor. Cu atât mai mult cu cât trebuie să reînvăţăm a ne bucura pentru darurile care vin de la Părintele luminilor şi să fim recunoscători că atitudinea creştină începe de la prezentul „veşnic” în care Dumnezeu ne vorbeşte, pentru a ne pregăti la întâlnirea faţă la faţă cu El.

Mulţumesc Preasfinţiei Sale pentru faptul de a fi pus sub egida comunităţii greco-catolice din Bucureşti un cuvânt de speranţă şi bun simţ, adresat cititorului „de bună voire” de pretutindeni."


În aceeaşi seară, au mai fost lansate şi volumele: Catedrala. O istorie de har şi "M-am căsătorit sufleteşte cu Biserica". Drumul unui martir: Vasile Aftenie (1899-1950). Biografie critică a lui Dimcev Alexis.

ACC