Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Povestea lui Adam, copilul care trebuia să moară, însă acum el este cel care ne învață să trăim

 
Povestea lui Adam, copilul care trebuia să moară, însă acum el este cel care ne învață să trăim
  • 17 Sep 2014
  • 3711
Născut în urmă cu 3 ani în India, un copilaş cu multiple malformaţii a fost adoptat de un cuplu de tineri căsătoriți, aceştia considerând că dacă simte durerea înseamnă că poate simți și iubirea. Astăzi se împlinesc trei ani de când acesta locuiește în America.

Povestea lui Adam este una a unui copil norocos. Cu toate astea, exact în urmă cu trei ani, venirea sa pe lume la Spitalul Christian Burrows, spital misionar din Alipur, India, părea sortită greutăților. Nu numai datorită malformaţiilor fizice foarte grave cauzate de sindromul Bartsocas-Papas, dar, de asemenea, pentru că părinții lui nu au vrut să mai știe nimic de el. Dacă Adam s-ar fi întors acasă, conform zvonurilor din spital, probabil familia l-ar fi otrăvit pentru a pune capăt existenței sale considerate o rușine de către aceștia.

O oprire providențială. Veniți să cunoască intenţile părinților copilului, Raja și Jessica Cooksey Paulraj, un tânăr cuplu angajați ai spitalului, s-au oferit și au obținut adopția. Dacă poți simți durerea, se poate simți de asemenea și dragostea, mărturisea convinsă Jessica. Am simțit că acest copil are nevoie mai mult decât orice de o familie. După realizarea adopției, tânărul cuplu a început imediat demersurile în a găsi medici specialisti pentru a ajuta la tratarea malformațiilor copilului. De aici și necesitatea mutării în America.

În brațele unui tată. Primul medic care a ajutat la reconstrucția membrelor lipsă a lui Adam, a fost John Van Aalst, un chirurg plastician de la Spitalul de copii din Chapel Hill, California de Nord. Datorită lui, micuțul a făcut mari progrese. Astăzi uitându-ne la Adam, un micuț nevinovat fără nas, picioare și mâini mutilate, veți vedea un copil care adoră să se joace, să radă și să fie răsfățat. Ca orice alt copil de trei ani, Adam este acum fericit în brațele părinților lui, în special în brațele tatălui său. Copilul în continuare este alimentat printr-un tub și nu poate vorbi, pentru că îi lipseşte cerul gurii, dar conform dr. Van Aalst, medicul care l-a operat Adam, acesta va fi capabil în viitor să vorbească și să spună : mama și tata.

Darul unui sacrificiu. Pentru interventile chirurgicale, soții Pauraj au trebuit să organizeze o strângere de fonduri si asta deoarece copilașul ne fiind cetățean american nu putea beneficia de asigurare medicală.   

Diferitele filmulețe și interviuri cu această familie au atins inimile multor oameni, iar în sprijinirea acestei cauze s-au implicat și medicii care și-au oferit ajutorul familiei dincolo de ceea ce implică profesia. Același Van Aalst vorbește despre întâlnirea cu Jessica și Raja ca despre un dar. "Renunțarea de sine în totalitate, spiritul de sacrificiu -spune medicul- este una dintre cele mai mari daruri pe care Dumnezeu le poate face cu viețile noastre. Deși cei doi părinți sunt convinși și hotărâți să facă orice pentru Adam, acesta este cel care de fapt ne învață cele mai multe despre viată".

Traducere: Orian Remus Anghel



Sursa:www.tempi.it