Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesajul părinților sinodali către familiile care suferă din cauza conflictelor

 
Mesajul părinților sinodali către familiile care suferă din cauza conflictelor
  • 11 Oct 2014
  • 2819
Cea de-a Treia Adunare Generală Extraordinară a Sinodului Episcopilor a dat vineri un mesaj pentru familiile care suferă din cauza conflictelor. Redăm, în continuare, textul integral al mesajului:

Mesajul celei de-a Treia Adunări Generale a Sinodului Episcopilor pentru familiile care suferă din cauza conflictelor

Adunați în jurul succesorului Apostolului Petru, noi, părinții sinodali ai celei de-a Treia Adunări Generale Extraordinare a Sinodului Episcopilor, împreună cu toți participanții, împărtășind preocuparea paternă a Sfântului Părinte, exprimăm profunda noastră apropiere față de toate familiile care suferă din cauza numeroaselor conflicte în curs.

În mod deosebit, înălțăm către Domnul rugăciunile noastre pentru familiile siriene și irakiene care, fiindcă profesează credința creștină sau aparțin altor comunități etnice sau religioase, sunt constrânse să abandoneze totul și să fugă spre un viitor lipsit de orice certitudine. Ne unim Sfântului Părinte accentuând că "nimeni nu poate folosi numele lui Dumnezeu pentru a comite violență" și că "a ucide în numele lui Dumnezeu este un sacrilegiu grav!" (Discursul adresat liderilor altor religii și ai altor comunități creștine, Tirana, 21 septembrie 2014)

Exprimând mulțumiri organizațiilor internaționale și țărilor pentru solidaritatea lor, îndemnăm persoanele de bunăvoință să ofere ajutorul și asistența necesare victimelor inocente ale actualei barbarii și, în același timp, implorăm comunitatea internațională să acționeze pentru restabilirea coexistenței pacifice în Irak, Siria și în întreg Orientul Mijlociu.

De asemenea, gândurile noastre se îndreaptă spre acele familii greu încercate de suferință în alte părți ale lumii, care îndură violențe persistente. Dorim să le asigurăm de rugăciunea noastră constantă pentru ca Domnul să convertească inimile și să aducă pace și stabilitatea celor aflați în nevoie.

Fie ca Sfânta Familie din Nazaret, care a suferit pe "durerosul drum al exilului" (Angelus, 9 decembrie 2013) să facă din fiecare familie "o comunitate de iubire și reconciliere" (ibid.), izvor de speranță pentru întreaga lume.


Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie