Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Consacrarea Episcopală a Mons. Maurizio Malvestiti

 
FOTO: Consacrarea Episcopală a Mons. Maurizio Malvestiti
  • 13 Oct 2014
  • 5593
Hirotonirea episcopală a Mons. Maurizio Malvestiti a avut loc pe 11 octombrie 2014, în Bazilica Sfântul Petru din Roma. Consacrarea a fost celebrată de Eminența Sa Cardinal Leonardo Sandri, Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, împreună cu Mons. Francesco Beschi, Episcop de Bergamo și Giuseppe Merisi, Episcop emerit și administrator Apostolic de Lodi.

Din partea Bisericii Greco Catolice din România au participat Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Preasfinția Sa Virgil Bercea, Pr. Rector al Colegiului Pio Romeno, Gabriel Buboi, împreună cu studenții Colegiului Pontifical Pio Romeno, care au cântat în timpul hirotonirii "Vrednic este" și "Pe stăpânul și Arhiereul nostru..".

Din partea Bisericii Romano-Catolice din România a fost prezent IPS Ioan Robu, Pre;edintele Conferinței Episcopale.

Au mai fost prezenți Patriarhii, Arhiepiscopii Majori și Mitropoliții Bisericilor Orientale Catolice, prezenți la Roma cu ocazia Sinodului dedicat familiei.

Liviu Ursu

                   

Maurizio Malvestiti este noul episcop de Lodi. După cum a anunţat monitorul oficial al Sfântului Scaun, "Sfântul Părinte Papa Francisc a acceptat demisia Mons. Giuseppe Merisi, episcopul diecezei de Lodi (Italia), în conformitate cu can. 401 1 al Codului de Drept Canonic. Totodată, Papa l-a numit episcop de Lodi pe Mons. Maurizio Malvestiti, din clerul diecezei de Bergamo, până în prezent sub-secretar al Congregației pentru Bisericile Orientale."

Mons. Maurizio Malvestiti s-a născut în Marne, dieceza de Bergamo, pe 25 august 1953. După studiile teologice la Seminarul episcopal din Bergamo, a fost hirotonit preot la 11 iunie 1977.  După hirotonire a făcut studii postuniversitare în Teologie, la Roma.

Până în prezent a avut următoarele misiuni: Vicar parohial în Pedrengo; din 1978-1994, educator, profesor și Vice-rector al Seminarului din Bergamo, coadjutor în parohia din Suisio, Vice-rector al comunităţii liceului seminarial, student la Roma. Din 1994 până în 2009, funcţionar, iar mai apoi șef de birou în Congregația pentru Bisericile Orientale, lucrând ca secretar personal a trei Cardinali Prefecți care au condus Congregaţia. Începând cu anul 2009 este Sub-secretar al aceleași Congregații, Responsabil al biroului pentru studii și formare, membru al comisiilor bilaterale între Sfântul Scaun și Statele Israel și Palestina, profesor la Institutul Pontifical Oriental și Rectorul al Bisericii San Biagio al armenilor din Roma. Vorbește engleză și franceză.

A fost numit capelan al Sanctității Sale în 1996 și Prelat pe 26 august 2006.

Mons. Maurizio Malvestiti este un bun prieten al Bisericii Române Unite, Greco-Catolice, în mod special al Colegiului Pio Romeno din Roma.