Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fericiţi cei persecutaţi. Mărturia unui contemporan.

 
Fericiţi cei persecutaţi. Mărturia unui contemporan.
  • 25 Apr 2013
  • 5158

Zilele trecute, mai exact în data de 23 aprilie 2013, jurnalistul catolic Sandro Magister scria un articol foarte interesant despre suferinţa Bisericii Greco-Catolice din România în perioada comunismului. Articolul începe astfel:

„În ultimele săptămâni Papa Francisc a reamintit de existenţa «a numeroşi fraţi şi surori care mărturisesc numele lui Isus până la martiraj» de cel puţin cinci ori. În acelaşi timp în care Papa făcea aceste apeluri, episcopul român Alexandru Mesian a străbătut Italia, din oraş în oraş, pentru a prezenta publicului larg mărturia unui dintre aceşti martiri contemporani, predecesorul său în Eparhia Greco-Catolică de Lugoj.”

Preasfinţitul Mesian a fost prezent în ultimele săptămâni în mai multe comunităţi greco-catolice şi romano-catolice din Italia pentru a-şi arăta recunoştinţa pentru cel care a fost Preasfinţitul Ioan Ploscaru, unul dintre supravieţuitorii persecuţiei comuniste şi a cărui carte-mărturie, Lanţuri şi teroare, a fost publicată, nu cu mult timp înainte şi în limba italiană.

În articol jurnalistul italian face o scurtă prezentare a persecuţiei Bisericii Greco-Catolice din România, a vieţii Preasfinţitului Ioan Ploscaru, precum şi o scurtă recenzie a „cărţii extraordinare din atât de multe motive”.

Dacă iniţial articolul a apărut pe site-ul jurnalistului (http://chiesa.espresso.repubblica.it), în zilele următoare ştirea s-a răspândit pe mai multe blog-uri şi site-uri italiene catolice, printre care şi site-ul www.totustuus.it, un important site catolic de evanghelizare on-line, care activează pe internet de 16 ani.


chiesa.espresso.repubblica.it

www.totustuus.it