Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesajul Preafericirii Sale Cardinal Lucian adresat Președintelui ales al României

 
Mesajul Preafericirii Sale Cardinal Lucian adresat Președintelui ales al României
  • 02 Dec 2014
  • 3452
Preafericirirea Sa Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco Catolică, a adresat zilele acestea Președintelui ales al României, domnului Klaus Iohannis, o scrisoare de felicitare pentru alegerea în funcția de Președinte al României, dorindu-i, totodată, să poată conduce țara spre binele și bunăstarea tuturor cetățenilor săi.

În cele de mai jos, puteţi citi întregul conţinut al scrisorii Preafericirii Sale:


Blaj, 27 Noiembrie 2014

Excelenței Sale,

Domnului Klaus Iohannis,

Președinte ales al României

Excelența Voastră,

Aș dori ca în numele Bisericii Greco-Catolice să Vă felicit pentru alegerea în funcția de Președinte al României și să Vă urez, totodată, să puteți conduce țara spre binele și bunăstarea tuturor cetățenilor săi.

Biserica Greco-Catolică, în spiritul cultivat de antecesori prin Școlile de la Blaj, a pregătit și pregătește veșnicia prin susținerea valorilor în inimile credincioșilor, mărturisind chiar cu sângele că frumusețea sau noblețea inimii provin din conștiința oamenilor de caracter. Când cinstea, dreptatea și omenia sunt o realitate în viața aleșilor țării trebuie să fim recunoscători lui Dumnezeu.

Înaintașii noștri au așteptat, după 1918, o Românie unită, în care toți românii, indiferent de etnie sau confesiune religioasă, să se bucure de drepturi egale. Alegerea Excelenței Voastre este un semn al idealului de acum o sută de ani care nu uita că bunăstarea pornește de la omenie, de la respectul și îngăduința pentru celălalt, indiferent de confesiune sau etnie.

 Biserica Română Greco-Catolică continuă să creadă cu fermitate și speranță că "opus justitiae pax", iar prestanța instituțiilor României, stat european democratic, pornește din alteritatea bunului simț și omenia vieții. Fie ca prezența Dumneavoastră la cârma țării să aducă în agora românească exemplul de cinste, toleranță și bună conviețuire al Transilvaniei clasice. Să puteți conduce această țară pe un drum al bunei înțelegeri și al ”lucrului bine făcut”: pentru binele tuturor în pace, unitate, libertate și prosperitate.

           
 Harurile Mântuitorului să Vă însoțească la bine și la greu!

 Primiți, Vă rog, Excelență, asigurarea sentimentelor mele cele mai distinse.

                       

  † Cardinal LUCIAN
Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite