Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Anunţ: Deschiderea expoziţiei Memoria ca formă de justiție

 
Anunţ: Deschiderea expoziţiei Memoria ca formă de justiție
  • 16 Dec 2014
  • 3084
Pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la căderea regimului comunist şi de recâștigare a libertăţii Bisericii Române-Unite cu Roma, Greco-Catolică, Episcopia de Maramureş organizează în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare o expoziție cu titlul Memoria ca formă de justiție.

Deschiderea expoziției va avea loc JOI, 18 DECEMBRIE, ORELE 11, în holul central al Bibliotecii Județene.

Expoziţia Memoria ca formă de justiţie, dedicată Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, primul de asemenea gen şi amploare în ţările ex-comuniste, a fost realizată de Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului şi organizată în parteneriat cu europarlamentarul Monica Macovei, sub înaltul patronaj al preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Expoziţia Memoria ca formă de justiţie a fost vernisată în 18 octombrie 2011 la Parlamentul European de la Bruxelles. În perioada 9 noiembrie 2011-15 martie 2012, expoziţia a fost deschisă şi la Bucureşti, la Spaţiul Public European al Reprezentanţei Comisiei Europene în România. În perioada aprilie-iunie 2012 expoziţia a fost deschisă în mai multe oraşe din Republica Moldova.


Biroul Eparhial de Presă al Eparhiei Greco-Catolice de Maramureş


Sursa:www.bru.ro