Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Audienţa Sfântului Părinte

 
Audienţa Sfântului Părinte
  • 01 Mai 2013
  • 3122

1 mai 2013

După ce a salutat ȋndeaproape şi a binecuvântat zecile de mii de credincioşi veniţi din toate colţurile lumii ȋn Piaţa Sfântul Petru, acordând o atenţie specială copiilor şi bolnavilor, Sfântul Părinte Papa Francisc a ȋnceput obişnuita Audienţă generală de miercuri.

Papa Francisc a început meditaţia, amintind că astăzi se sărbătoreşte Sfântul Iosif  Muncitorul, în Biserica Romano-Catolică, subliniind importanţa muncii, care face parte din planul lui Dumnezeu şi este un element fundamental pentru demnitatea persoanei umane. De asemenea, a ţinut să amintească dificultăţile cu  care se confruntă lumea muncii ȋn diferite ţări, făcând o invitaţie la solidaritate.

Şi de această dată Sfântul Părinte a ţinut să aducă o ȋncurajare tinerilor, sugerându-le să se angajeze tot timpul în muncă, în studiu, în iubirea pentru alţii şi să nu se ferească niciodată de sacrificiu, pentru că ȋntotdeauna la orizont este o lumină.

Al doilea gând al Suveranului Pontif, pentru meditaţia de astăzi, a fost legat de luna mai, de luna dedicată Fecioarei Maria, subliniind importanţa şi frumuseţea rugăciunii Rozarului. Face apel la rugaciunea comunitară, la rugaciunea de familie care este foarte importantă în aceste zile pentru că doar aşa putem dialoga cu Dumnezeu.

Audienţa s-a ȋncheiat prin intonarea rugăciunii Tatăl nostru în limba latină, ȋnsoţită de Binecuvantarea Apostolică a Sfântului Părinte.

Sursa: pioromeno.com