Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc suţine Marşul pentru viaţă de la Paris

 
Papa Francisc suţine Marşul pentru viaţă de la Paris
  • 20 Ian 2015
  • 2890

Papa Francisc a trimis un mesaj organizatorilor Marşului pentru viaţă care va avea loc duminică, 25 ianuarie, la Paris: „Să muncim pentru a construi o civilizaţie a iubirii şi o cultură a vieţii”.

Mesajul Sfântului Părinte a fost încredințat Nunțiului Apostolic în Franţa, mons. Luigi Ventura, care mai scrie: „Papa Francesco salută cordial participanții la eveniment”.

Să construim o cultură a vieţii
Aşadar, făcând referinţă la discursul adresat Asociaţiei medicilor catolici italieni, primiţi în audienţă la 17 noiembrie 2014, Pontiful aminteşte că „viaţa umană este întotdeauna sacră, validă şi inviolabilă, de aceea trebuie iubită, apărată, îngrijită”.

Aşadar, continuă mons. Ventura „dincolo de o manifestaţie în favoarea vieţii umane, Sfântul Părinte încurajează participanţii la Marşul pentru viaţă de a se implica fără întrerupere pentru edificarea unei civilităţi de iubire şi a unei culturi a vieţii”.

Nu avortului şi eutanasiei
Potrivit site-ului web a iniţiativei „Marşul pentru viaţă este ocazia pentru cetăţeni de a-şi manifesta opoziţia faţă de dezechilibrul bioetic provocat cu legea asupra avortului şi de a reaminti că principiul respectării vieții umane este baza civilizației noastre”.

„În 2015 – continua organizatorii marșului –este o amenințare în mod special pentru persoanele în vârstă, bolnavii, persoane cu dezabilități  prin propunerea legii de a legalizare a eutanasiei”. Participanţii sunt aşteptaţi să spună „NU” aceste propuneri şi avortului.

Evenimentul va începe duminică, la orele 13.30, în Place de la Bastille din Paris.Sursa:ro.radiovaticana.va