Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciune pentru creștinii decapitați în Libia

 
Rugăciune pentru creștinii decapitați în Libia
  • 17 Feb 2015
  • 4437

Papa Francisc a celebrat marți dimineață Sfânta Liturghie în capela reședinței sale din Cetatea Vaticanului. ”Să oferim această Sfântă Liturghie pentru cei 21 de frați ai noștri creștini copți, înjunghiați pentru singurul motiv de a fi creștini”, a spus Pontiful la începutul predicii sale din capela casei Sf. Marta. ”Să ne rugăm pentru ei, ca Domnul să-i primească așa cum îi primește pe martiri, să ne rugăm pentru familiile lor, pentru Fratele meu Tawadros (patriarhul copt al Egiptului – n.r.), care trece printr-o mare suferință”.

Cu o zi înainte, luni, 16 februarie, Papa Francisc a avut o convorbire telefonică cu patriarhul Bisericii Copto-Ortodoxe a Egiptului, B. S. Tawadros al II-lea, în care și-a exprimat profunda participare la suferința Bisericii Copte cauzată de uciderea în mod barbar a unui grup de creștini egipteni, muncitori în Libia, de către militanții jihadiști ai auto-intitulatului Stat Islamic. Pontiful a dat asigurarea rugăciunilor sale și a spus că la Sfânta Liturghie de marți, ziua în care se celebrează funeraliile creștinilor egipteni decapitați, se unește spiritual la rugăciunea Bisericii Copto-Ortodoxe. Grupul celor 21 de creștini egipteni, muncitori imigranți, au fost răpiți în orașul libian Sirte în luna ianuarie și au fost ținuți ostatici de militanții islamici. Joi, 21 februarie, au fost uciși prin decapitare la Tripoli, pe țărmul Mării Mediterane, de unde jihadiștii islamici au înțeles să transmită astfel un macabru mesaj pentru țările Europei.Drama creștinilor decapitați în Libia a fost amintită de papa Francisc și în cadrul întrevederii, luni, în Vatican, cu moderatorul Bisericii Reformate a Scoției. Cu acea ocazie, Pontiful a menționat că creștinii ”spuneau doar atât: «Isuse, ajută-mă!». Au fost asasinați doar pentru că erau creștini. Sângele fraților noștri creștini este o mărturie care își înalță glasul. Fie că sunt catolici, ortodocși, copți sau luterani, nu contează: sunt creștini! Sângele este același. Sângele dă mărturie pentru Cristos. Amintindu-i pe acești frați care au murit doar pentru faptul de a-l fi mărturisit pe Cristos, vă cer să ne încurajăm unii pe alții să mergem înainte pe calea ecumenismului, pe care o încurajează ecumenismul sângelui. Martirii sunt ai tuturor creștinilor”.Sursa:ro.radiovaticana.va