Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Nevăzătorii pot ”să vadă” Sfântul Giulgiu la Torino

 
Nevăzătorii pot ”să vadă” Sfântul Giulgiu la Torino
  • 15 Mar 2015
  • 4681

La Torino, din 19 aprilie va fi expus Sfântul Giulgiu, eveniment ce nu s-a mai întâmplat din 2010. Expunerea, care va continua până pe 24 iunie, va fi un timp de har pentru toți credincioșii și pelerinii care vor merge să venereze Giulgiul. Noutatea de această dată constă în faptul că și persoanele cu probleme de vedere vor putea să-l ”vadă”.

O reprezentare tridimensională a Giulgiului a fost realizată astfel încât și persoanele nevăzătoare să poată ”vedea” prin atingerea Giulgiului. Replica, realizată pe un suport de aluminiu, a fost creată cu ajutorul unor instrumente ce redau în cele mai mici amănunte varianta bidimensională.

”Ideea  de a face disponibilă și persoanelor nevăzătoare suferința care se citește pe Giulgiu s-a născut dintr-o preocupare de ordin pastoral: este posibil să-i ajutăm să se întâlnească personal cu Giulgiul în mod direct fără intervenția cuvântului uman?” Aceasta era preocuparea Mișcării Apostolice Orbii din Torino cu câțiva ani în urmă, după cum prezintă pagina web oficială a expunerii din 2015. (...).

Pentru aceasta, o echipă de experți a început elaborarea unui model matematic care să poată conține multitudinea informaților de pe Giulgiu și să le transforme într-o imagine care prin atingere să poată face posibilă percepția vizuală.(...).

Traducere: AMR
 Sursa:www.aleteia.org