Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Duminica Floriilor în Catedrala Arhiepiscopală ”Preasfânta Treime” din Blaj

 
FOTO: Duminica Floriilor în Catedrala Arhiepiscopală ”Preasfânta Treime”  din Blaj
  • 05 Apr 2015
  • 5058

În Duminica Floriilor în Catedrala Arhiepiscopală “Sfânta Treime”,  Domnul, prin iubirea Sa a chemat la slujirea preoţească  doi noi slujitori în Via Domnului!


Primind  binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice, Preasfințitul Claudiu-Lucian POP, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore prin punerea mâinilor și rugăciune a ridicat la treapta preoției pe diaconii Paul-Mihai MICAN şi Florin-Cristian FETIȚĂ, absolvenți ai facultății de teologie Greco-Catolică, departamentul Blaj, din Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.


Vorbind despre vocația fiecărui creștin de a fi un următor al lui Cristos, Preasfinţia Sa Claudiu a amintit despre rolul fundamental al preotului în viața Bisericii, invitând pe credincioși să însoțească cu rugăciunile lor nu doar pe cei nou hirotoniți ci și pe toți preoții. După modelul celor care îl osanau pe Cristos la intrarea sa în Ierusalimul patimilor, Preasfinția Sa a invitat pe cei prezenți să conștientizeze chemarea fiecăruia la o viață autentic creștină, și urmând exemplul Maiei care varsă din belșug mir pe picioarele Mântuitorului  să ofere Mântuitorului întreaga viață.


La încheierea Sfintei Liturghii, noii hirotoniti au  mulţumit în primul rând  bunului Dumnezeu pentru chemarea sădită  în ei şi L-au rugat ca şi de acum înainte să îi însoţească cu Harul şi Binecuvântarea Sa.


I-au multumit în mod special  Prea Fericitului Părinte Cardinal Lucian pentru încrederea și sprijinul acordat în toţi aceşti ani precum și pentru binecuvântarea de a primi taina preoţiei. Recunoştinţă şi mulţumiri au adus și Prea Sfinţitului Episcop Claudiu pentru rugăciunea și punerea mâinilor din aceasta binecuvântată zi.  Au mulţumit de asemenea  soţiilor  care i-au susţinut, sprijinit și urmat în aceasta alegere, dar și familiilor în care au crescut în spirit de slujire față de  Dumnezeu și Biserică.

Multumirile au continuat cu  părinţii profesori de la Institutul Teologic, părinţii  formatori şi  spirituali și toţi profesorii  care au contribuit în aceşti ani de pregătire  la formarea lor umană, intelectuală și spirituală, precum și preoților care au oficiat Sfânta Liturghie. Mulțumiri au fost aduse și interpretei de muzică populară Veta BIRIȘ care a însoțit rugăciune cu frumoase pricesne dar și corului Catedralei care a făcut ca celebrarea euharistică să fie și mai solemnă. Mulţumiri s-au adus și tuturor celor prezenţi la Liturghia de hirotonire.

La final noii hitotoniți i-au binecuvântat pe toţi cei prezenţi și totodată i-au asigurat de rugăciunile lor la Altarul Domnului!

M. P.

 

Sursa Foto: Pr. William Bleiziffer