Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

BLAJ: Reuniunea Comisiei Sinodale Pentru Redactarea Dreptului Particular

 
BLAJ: Reuniunea Comisiei Sinodale Pentru Redactarea Dreptului Particular
  • 29 Apr 2015
  • 4002

În zilele de 28 și 29 aprilie 2015, la sediul Curiei Arhiepiscopale Majore din Blaj, a vut loc întrunirea CSRDP în vederea continuării elaborării normelor de drept particular prevăzute de canoanele CCEO.

La întrunire au fost prezenţi: PS. Alexandru Mesian, Președintele Comisiei pentru Redactarea Dreptului Particular; PS. Claudiu POP, Episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore, Pr. Alexandru Ploştinaru, secretarul comisiei; Pr. William A. Bleiziffer, vicar judecătoresc al Arhieparhiei de Făgăraș şi Alba-Iulia; Mons. Mihai Todea, vicar general al eparhiei de Cluj-Gherla;  Pr. Ioan A. Pop, reprezentant al Consililui Pontifical pentru Texetele Legislative din Vatican; Pr. Ioan Balea vicar judecătoresc al eparhiei de Maramureș.Lucrările au început prin cuvântul de salut adresat de PS. Alexandru Mesian, Președintele comisiei, apoi s-au dezbătut subiectele de pe ordine de zi,  după cum urmează:

1.  Adoptarea de noi propuneri de drept particular pentru Sinodul Episcopilor începând cu Titlurile IV, V, XI, XII, XIII și XIV.

2. La cererea Președintelui Tribunalului Intereparhial de Primă Instanță s-au adus modificări statutului de organizare și funcționare al acestui Tribunal.

Astfel, are loc încheierea celei de a doua sesiuni de lucru și ultima din acest an, următoarea întâlnire a CSDRP fiind programată în primăvara anaului 2015.

Pr. Alexandru Ploștinaru
Secretar al CSRDP