Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

După o viziune cu Isus, un episcop nigerian spune că Rozarul va învinge Boko Haram

 
După o viziune cu Isus, un episcop nigerian spune că Rozarul va învinge Boko Haram
  • 30 Apr 2015
  • 5599

Un episcop nigerian susține că a avut o viziune cu Isus și acum știe că Rozarul este cheia pentru a scăpa țara de organizația teroristă islamistă Boko Haram.

Episcopul Oliver Dashe Doeme spune că Domnul i-a dat misiunea de a-i conduce pe alții spre a se ruga Rozarul până când grupul extremist va dispărea.

„Către sfârșitul anului mă aflam în capela mea, în fața Sfântului Sacrament, rugându-mă rozarul. Deodată, apăru Domnul”, a povestit episcopul Dashe pe 18 aprilie.

În viziune, afirmă prelatul, Isus nu spuse nimic la început, dar întinse o sabie către el, iar acesta își întinse și el mâna către sabie.

„De îndată ce am primit sabia, aceasta se transformă într-un rozar”, relatează episcopul, adăugând că Isus i-a spus apoi de trei ori: „Boko Haram nu mai e”.

„Nu am avut nevoie de niciun profet pentru a-mi oferi o explicație. Era clar: cu ajutorul Rozarului noi vom reuși să eliminăm organizația Boko Haram.”

Episcopul spune că inițial nu a vrut să povestească nimănui cele întâmplate, dar „simțea că Spiritul Sfânt îl impulsiona să o facă”.

Începu cu preoții din dieceză, apoi le povesti participanților de la congresul #WeAreN2015, ținut la Madrid, între 17 și 19 aprilie. Evenimentul e sponsorizat de către organizațiile catolice hazteoir.org și CitizenGo cu scopul de a aduna idei despre cum ar putea fi menținută prezența creștină în țările unde se trăiesc cele mai dure persecuții.


Episcopul Dashe conduce dieceza de Maiduguri, în statul Nigerian Borno State, în nord-estul țării. În 2009, el păstorea în jur de 125 000 de catolici. După o creștere a violenței din partea grupului islamist extremist Boko Haram, astăzi mai există între 50 și 60 000, spune prelatul.


Cei mai mulți s-au refugiat în zone mai sigure din Nigeria, afirmă episcopul. Unele dintre aceste familii se întorc acum după ce forțe armate din Nigeria, Ciad și Camerun le-au eliberat casele.


În 2014, Boko Haram a devenit cunoscută la nivel mondial după ce membrii săi au răpit aproape 300 de fete dintr-o școală din Borno State. Pe 7 martie 2015, cinci atentatori sinucigași au ucis 54 de oameni și au rănit de trei ori mai mulți în capitala provincială Maidaguri, acolo unde locuiește episcopul.


Gruparea a ucis 1000 de oameni în Nigeria în primele trei luni ale anului, conform datelor oferite de Human Rights Watch, care arată și că mai mult de 6000 au murit din cauza violențelor provocate de Boko Haram.
Luna trecută, gruparea și-a declarat afilierea la ISIS – cunoscut și ca Statul Islamic – care a început o campanie sângeroasă în Irak și Siria vara trecută.


Între timp, episcopul Dashe tocmai a terminat un „tur al mângâierii” în comunitățile din dieceza sa, promovând iertarea și credința statornică. El crede că Isus i-a cerut să răspândească devoțiunea Rozarului pentru a-i ajuta pe oameni.


„Poate de aceea a și apărut”, spune episcopul, referindu-se la Isus apărut în viziunea sa.


Episcopul Dashe spune că are o puternică devoțiune față de Maica Domnului și că „eu niciodată nu glumesc în legătură cu „Mama Maria”. Știu că ea este aici cu noi.”


Iar el nu este singurul ierarh care încredințează viitorul țării în mâinile Mariei.  Conferința episcopală nigeriană a consacrat țara Maicii Domnului de două ori în ultimii ani.


Episcopul Dashe crede că într-o zi dieceza sa își va reveni complet și va crește datorită mijlocirii ei.
„Acești teroriști... cred că dacă ne ard bisericile, structurile noastre, vor distruge creștinismul. Niciodată.” spuse Dashe în fața a sute de oameni de la congresul #WeAreN2015.


Ar putea dura câteva luni sau câțiva ani, dar „Boko Haram nu mai e”.


El declară mai târziu: „Rugăciunea, în special rugăciunea Rozarului, este ceea ce ne va izbăvi din ghearele acestui demon, demonul terorismului. Și, desigur, funcționează.”

Traducere: Alin Vara
 Sursa:www.catholicnewsagency.com