Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Oficiali ai Sfântului Scaun, decorați de președintele Klaus Iohannis

 
Oficiali ai Sfântului Scaun, decorați de președintele Klaus Iohannis
  • 05 Mai 2015
  • 3250

Cardinalul secretar de Stat Pietro Parolin și alți oficiali ai Sfântului Scaun au fost decorați, joi, 30 aprilie 2015, de președintele Klaus Iohannis cu cele mai înalte distincții ale României pentru susținerea păcii, dialogului interconfesional și pentru sprijinul acordat comunităților românești din afara granițelor: informează Agerpres. Președintele României a efectuat o vizită oficială la Roma pe 27 și 28 aprilie a.c.la invitația omologului său italian, Sergio Mattarella, și s-a întâlnit, printre alții, cu reprezentanții comunității românești din Italia. 

Potrivit Administrației Prezidențiale cu prilejul aniversării a 25 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun, "în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la dezvoltarea relațiilor dintre cele două state, pentru promovarea constantă a păcii, umanismului, toleranței și dialogului interconfesional", șeful statului a conferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Colan cardinalului secretar de Stat Pietro Parolin.

De asemenea, președintele Iohannis a semnat decretul de decorare a mai multor oficiali ai Sfântului Scaun. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la dezvoltarea relațiilor dintre cele două state, pentru promovarea constantă a dialogului interconfesional, precum și pentru sprijinul acordat comunităților românești din afara granițelor țării, șeful statului român i-a conferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Ofițer monseniorului Giovanni Angelo Becciu, arhiepiscop, substitut pentru Afaceri Generale, Secretariatul de Stat, și monseniorului Paul Richard Gallagher, arhiepiscop, secretar pentru raporturile cu statele, Secretariatul de Stat.

Prin același decret, președintele Iohannis a conferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Comandor monseniorului Georg Gänswein, arhiepiscop, prefect al Casei Pontificale; Ordinul Național "Steaua României" în grad de Ofițer monseniorului Peter Bryan Wells, asesor pentru Afaceri Generale, Secretariatul de Stat; monseniorului Antoine Camilleri, subsecretar pentru raporturile cu statele, Secretariatul de Stat; monseniorului José Avelino Bettencourt, șef al Protocolului, Secretariatul de Stat; Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler monseniorului Marcel Smejkal, consilier de Nunțiatură, Secretariatul de Stat, și monseniorului Guillermo Javier Kärcher, ceremonier pontifical, Secretariatul de Stat.

Șeful statului a acordat, totodată, Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce cardinalului Gualtiero Bassetti, arhiepiscop de Perugia — Città della Pieve (Italia); Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofițer monseniorului Maurizio Malvestiti, episcop de Lodi (Italia); Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Comandor monseniorului Marcello Semeraro, episcop de Albano (Italia) și monseniorului Leonardo Sapienza, R.C.I., regent al Casei Pontificale.

De asemenea, a fost acordat Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Mare Ofițer principelui Mariano Hugo de Windisch-Graetz, gentilom al Sanctității Sale, și Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Comandor fratelui Dr. René Stockman, superiorul general al Congregației "Frații Carității", și profesorului Giuseppe Tedeschi, atașat cu Anticamera Sanctității Sale.

Decorarea – se mai citește în decretul prezidențial citat de Agerpres - a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

(rv – A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va