Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Stoparea violențelor și a ideologiilor contrare principiilor creștine: episcopii kenyeni

 
Stoparea violențelor și a ideologiilor contrare principiilor creștine: episcopii kenyeni
  • 14 Mai 2015
  • 3335

Era în data de 2 aprilie anul curent când la Universitatea din Garissa, în estul Kenyei, cel puțin 147 de persoane, cea mai mare parte studenți de religie creștină, au murit în atacul întreprins de un comando islamist.

Amintirea vie a crimei nebunești din Garissa a stat la baza apelului episcopilor kenyeni care, reuniți în sesiunea de primăvară a adunării plenare, au făcut apel la încetarea violențelor și la stoparea ideologiilor contrare principiilor creștine.

De altfel, în comunicatul final al reuniunii desfășurate între 5 și 8 mai, prelații kenyeni au definit violențele anticreștine ca probleme ce suscită majoră preocupare, definind crimele anti creștine ca fiind acte inacceptabile.

În documentul final, episcopii au făcut de asemenea apel la guvern, cerând exercitarea mandatului constituțional. Potrivit prelaților kenyeni, s-a făcut cu adevărat puțin pentru a pune capăt unor asemenea violențe, consecința fiind continuarea cercului agresiunilor.

"Kenyenii par să fie preocupați și disperați în vreme ce guvernul lasă impresia că este cu totul incapabil să ofere soluții de durată pentru contrastarea unei condiții perene de nesiguranță". Atrăgând așadar atenția asupra exacerbării conflictelor, datorate  și "descoperirii petrolului" în unele zone ale țării, episcopii subliniază că nu vor înceta să ceară instituțiilor "aplicarea deplină a mandatului constituțional și tutelarea întregii populații, întrucât un guvern care nu reușește să-și protejeze populația își pierde legitimitatea".

Episcopatul din Kenya a abordat totodată problematica corupției, cerând intoleranță absolută în privința situației de nesiguranță națională, inclusiv a celei economice, generată de acei funcționari care sunt implicați în acte de corupție.

Episcopii kenyeni și-au exprimat totodată preocuparea față de decizia Înaltei Curți de Justiție care a decis permiterea înregistrării unei asociații de gay și lesbiche. Decizia a fost definită de înalții prelați kenyeni ca fiind o hotărâre orientată spre introducerea ulterioară în țară a legislației care să permită uniunea dintre persoane de același sex. "Nu vom permite" –  au continuat prelații – "ca țara noastră să devină un teren fertil pentru ideologii străine care urmăresc interese economice și de aceea respingem în mod categoric acest tip de ideologii".Sursa:ro.radiovaticana.va