Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Sfințirea bisericii din Chețani

 
FOTO: Sfințirea bisericii din Chețani
  • 07 Iun 2015
  • 5529

Duminică, 7 iunie 2015, în Parohia greco-catolică Chețani (Mureș), a fost sfințită biserica parohială.

Cu această ocazie, Preasfinţia Sa Claudiu Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, însoțit de Pr. Ioan Fărcaș, Vicar Mitropolitan, s-a aflat în mijlocul credincioşilor veniți la aces frumos moment de sărbătoare.

În faţa bisericii, Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de părintele paroh Suciu Dorel şi de alţi preoţi din localităţile învecinate, dar şi din alte parohii. Un grup de copii, îmbrăcaţi în frumoase costume populare, au urat bun venit Preasfinţitului şi i-au oferit flori. Urarea de bun venit a fost adresată în numele sătenilor și de Primarul comunei.

După sfințirea noului și frumosului lăcaș de cult, a urmat Sfânta și Dumnezeasca Liturghie la care au concelebrat un sobor de preoți și au participat foarte mulți credincioși, printre aceștia numărându-se autoritățile locale și județene.

În cuvântul de învăţătură pe care Preasfinţia Sa Claudiu l-a adresat celor prezenţi a transmis salutul și binecuvântarea Preafericitului Cardinal Lucian, în numele căruia s-a aflat la acest eveniment.

La finalul slujbei, cei prezenţi au avut prilejul să venereze altarul nou consacrat, ulterior au participat la o agapă frăţească oferită de gazde.

ACC

Foto AICI.