Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Despre devoțiunea primelor sâmbete din lună

 
Despre devoțiunea primelor sâmbete din lună
  • 04 Iul 2015
  • 3892

4 iulie 2015: prima sâmbătă a lunii iulie, luna Preasfântului Sânge


În timpul apariției din 13 iulie 1917, Maica Domnului de la Fatima vorbește pentru prima dată despre devoțiunea primelor sâmbete din lună: "... Eu voi veni să vă cer consfinţirea lumii către Inima mea neprihănită şi împărtăşania de reparare în prima sâmbătă a lunii". Dar numai pe 10 decembrie 1925, în Pontevedra, precizează ceea ce așteaptă de la noi. Atunci, Fecioara Maria i-a apărut sorei Lucia având alături pe Pruncul Isus. Fecioara puse o mână pe spatele Luciei şi îi arată o inimă încoronată cu spini ce o avea în cealaltă mână. În acelaşi timp Isus spuse: "Fie-ţi milă de Inima Preasfintei mele mame, care este acoperită cu spinii pe care oamenii nerecunoscători îi înfing fără încetare, fără ca vreunul să facă un act de reparaţie pentru a le scoate". Apoi Preasfânta Fecioară spuse: "Priveşte fiica mea, inima mea încoronată de spini, pe care oamenii nerecunoscători înfing fără încetare cu înjurăturile de Dumnezeu şi ingratitudinile lor. Măcar tu încearcă să mă mângâi, şi spune tuturor că toţi cei care timp de cinci luni în fiecare primă sâmbătă din lună se vor spovedi, vor primi sfânta Împărtăşanie, vor recita o parte din Rozariu şi vor sta împreună cu mine timp de 20 minute meditând cele 20 mistere ale Rozariului, cu intenţia de a-mi oferi reparaţia, eu le promit ca îi voi asista în ora morţii cu toate harurile necesare pentru mântuirea lor". Promit să-i ajute în ceasul morții cu toate harurile necesare pentru mântuirea sufletelor lor. "

De ce cinci sâmbete?

Părintele Gonçalves a întrebat-o pe Sora Lucia, iar aceasta i-a răspuns printr-o scrisoarea în 12 iunie 1930.

De ce cinci sâmbete și nu nouă sau șapte în cinstea durerilor Fecioarei?

"Mă aflam în capelă în prezenţa Domnului în noaptea dintre 29 şi 30 a lunii mai a anului 1930, și vorbind cu Domnul despre întrebările patru și cinci m-am simţit invadată de prezența divină și iată ce mi-a revelat: "Fiica mea, motivul este simplu. Există cinci tipuri de greşeli și hule rostite împotriva Inimii Neprihănite a Mariei:

1) Blasfemii împotriva Neprihănitei Zămisliri,

2) Blasfemii împotriva fecioriei ei,

3) Blasfemii împotriva maternităţii ei divine; care refuză, totodată, să o recunoască şi ca Mamă a oamenilor,

4) Blasfemiile celor care caută în mod public să sădească în inima copiilor indiferență şi dispreț, sau chiar ură împotriva Mamei Imaculate,

5) Blasfemiile celor care îi aduc ofense în imaginile sfinte.

Iată, fiica mea, motivul pentru Inima Neprihănită a Mariei m-a inspirat să cer această mică reparaţie şi prin aceasta considerare a acestora, pentru a trece mila mea de a ierta suflete care au avut ghinionul de ofensa. În ceea ce pentru tine, mereu în căutarea, pentru rugăciunile voastre și jertfele voastre, pentru a vă deplasa mila mea cu privire la aceste suflete sărmane. "

Cultul Inimii Neprihănite a fost extins la întreaga Biserică Catolică în anul 1944, după consacrarea întregii omeniri făcută de papa Pius al XII-lea, în seara zilei de 31 octombrie 1942, consacrare reînnoita în ziua de 8 decembrie a aceluiaşi an. Consfinţirea cerută de Preasfânta Fecioara s-a împlinit la 25 martie 1984 când papa Ioan Paul al II-lea a consacrat omenirea la Inima Neprihănită a Mariei în comuniune cu cea mai mare parte a episcopilor Bisericii Catolice.

Traducere: ACCSursa:lesalonbeige.blogs.com