Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Regatul Unit. Binecuvântarea și sprijinul Papei participanților la Ziua pentru viață

 
Regatul Unit. Binecuvântarea și sprijinul Papei participanților la Ziua pentru viață
  • 25 Iul 2015
  • 3520

Cu prilejul Zilei pentru viață, sărbătorită în Regatul Unit la 26 iulie, Papa Francisc a trimis episcopilor englezi și galezi un Mesaj de felicitări și de sprijin pentru Biserica engleză și galeză, în contextul inițiativei pro life.

Tema ediției din acest an este "Cultivarea vieții, acceptarea morții", inițiativa dorind să pună accentul în mod deosebit pe sfârșitul vieții, după cum informează agenția de știri a Conferințe  Episcopilor din Anglia și Țara Galilor.

Mesajul Pontifului a fost primit de nunțiul din Marea Britanie, mons. Antonio Mennini, mesajul fiind succesiv înmânat episcopului care a primit însărcinarea organizării Zilei pentru viață, mons. John Sherrington.

În textul mesajului se citește că Sfântul Părinte dă binecuvântarea sa apostolică "tuturor persoanelor care participă la acest eveniment semnificativ și care se implică în diferite moduri în promovarea demnității fiecărei persoane umane, de la momentul conceperii și până la moartea naturală".

Sfârșitul vieții: centrul Zilei pentru viață, în așteptarea votului privind sinuciderea asistată
Tema aleasă pentru această ediție se integrează în contextul unei ample campanii de sensibilizare promovată de episcopii englezi și galezi în vederea dezbaterii și a votului din Camera Comunelor asupra proiectului de lege privind sinuciderea asistată, vot prevăzut să aibă loc în ziua de 11 septembrie. Prezentată de Rob Marris, propunerea prevede posibilitatea de a pune capăt vieții prin intermediul unui tip special de asistență medicală. Dacă propunerea va fi aprobată de Parlament, medicii vor putea injecta substanțe letale bolnavilor terminali pentru a-i ajuta să moară.

În vederea celebrării Zilei pentru viață, și episcopii englezi și galezi au difuzat un mesaj cu o lună în urmă, în care au subliniat două principii cardinale ale Bisericii privind sfârșitul vieții: faptul că este greșit "să se accelereze sau să se provoace moartea", pentru că Dumnezeu "ne cheamă la momentul potrivit"; cel de-al doilea principiu privește respingerea îndârjirii terapeutice atunci când "tratamentele nu au efect sau ajung chiar să fie dăunătoare pentru pacienți".Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie