Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfințirea Bisericii Greco-Catolice “Schimbarea la Față” din Ghirișu Român

 
Sfințirea Bisericii Greco-Catolice “Schimbarea la Față” din Ghirișu Român
  • 27 Iul 2015
  • 4884

Ziua de duminică, 26 iulie 2015, a adus cu ea un prilej de mare bucurie și sărbătoare pentru credincioșii greco-catolici din localitatea Ghirișu Român, județul Cluj. Evenimentul special din această zi, care va rămâne pentru totdeauna în istoria comunității, a fost reprezentat de sfințirea unui nou lăcaș de cult, Biserica “Schimbarea la Față”.
     
Ceremonia de sfințire a bisericii a fost celebrată de către PS Claudiu Lucian Pop, episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, împreună cu pr. Alin Moldovan, protopop de Sărmaș, pr. Gheletuș Lucian, coordonatorul lucrărilor de construcție a bisericii și alți preoți invitați pentru a concelebra la slujba de sfințire.


 
La eveniment au participat, ca invitați, reprezentanți ai administrației locale și centrale, precum și reprezentanți ai altor culte creștine.
 
Piatra de temelie a Bisericii Greco-Catolice “Schimbarea la Față” din Ghirișu Român s-a sfințit în data de 28 iunie 2008, prin prezența Preasfinției Sale Vasile Bizău, pe atunci episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore.
     
Lucrările de construcție, începute în anul 2008 și finalizate în anul 2015, s-au realizat cu sprijinul financiar al unor asociații internaționale, al primăriei comunei Mociu, Consiliului Județean și al altor donatori din țara și din străinătate.  
 
Această zi de 26 iulie a anului 2015 a adus cu sine momente de inălțare sufletească și bucurie pentru întreaga comunitate creștină și în special pentru comunitatea din Parohia Greco-Catolică “Schimbarea la Față”  din Ghirișu Român, momente pentru care, unită în rugăciune, comunitatea îi mulțumește lui Dumnezeu și tuturor acelora care au făcut posibil un asemenea eveniment solemn.