Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Curajul unei mame: a ales naşterea în locul „avortului terapeutic”

 
Curajul unei mame: a ales naşterea în locul „avortului terapeutic”
  • 13 Aug 2015
  • 2933

La 24 de ani, era deja de şapte ani pe culmea gloriei. Modelul de talie internaţional Elizaveta Bulokhova călătorea în toată lumea, era celebră şi avea un iubit care o iubea, pe Roman.

Dar în mai 2014, lumea ei s-a prăbuşit, scrie VICE Canada. Era la Amsterdam, când partea dreaptă a maxilarului inferior i s-a umflat – o tragedie pentru cineva care are o meserie ca a ei.

Dar tragedia a fost şi mai mare când bulokhova a aflat că era o formă rară de cancer osos, osteosarcom. Trebuia să i se elimine cea mai mare parte a maxilarului pentru a supravieţui.

Vestea şi mai proastă era că operaţia de extirpare a tumorii reprezenta un risc pentru sarcina ei avansată, iar medicii recomandau oricum avortul înaintea începerii chemoterapiei. Nu era o decizie cu care să se împace:

    Era un copil activ şi îi vorbeam des când îl aveam în burtă. Odată i-am spus să nu se mai mişte atât, fiindcă nu mai puteam să îl ţin. Brusc, a încetat. Pur şi simplu m-a ascultat şi nu s-a mai mişcat.

Din cauza complicaţiilor ivite după operaţia de extirpare a tumorii, chemoterapia a fost amânată. Cu toate acestea, ea era programată pentru avort terapeutic. Roman Troubetskoi, tatăl copilului şi partenerul de viaţă al Elizavetei, îşi aminteşte:

    Era o porcărie. Practic eram nevoiţi să le cerem medicilor să ne ucidă copilul perfect sănătos, dar nu aveam de ales. Dar acum Valentin avea aproape 28 de săptămâni, aşa că i-am întrebat pe doctori ce se putea face cu el? Nu era, oare, posibil să îl facem să se nască? Absolut, hai să o facem, au răspuns ei.

Valentin s-a născut prin cezariană în decembrie 2014. Iar anul acesta a uimit lumea, într-un pictorial de excepţie, alături de mama sa pro-viaţă.Sursa:stiripentruviata.ro